• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Spela på Putte i Parken 2022

8 december öppnar ansökan för artister som är intresserade av att spela på Nemis Putte i Parken 2022. För att ha en chans att vara med i uttagningen krävs att ansökan är inskickad senast den 31 januari. Putte i Parken äger rum i Karlstad 30 juni – 2 juli.

Det skulle egentligen vara elfte året i rad. Men två inställda festivaler gör att detta blir nionde året i rad som Studiefrämjandet ger oetablerade artister möjlighet att spela på Värmlands största festival - Putte i Parken. 12 artister får chansen att spela på Nemisscenen. Ansökan är öppen fram till 31 januari.

– Att ha med Nemis på Putte i Parken är en självklarhet för oss. De nya artisterna på Nemisscenen tillför en bredd till festivalens utbud som vi inte kan få annars. Det är ett uppskattat inslag från besökarna, säger Fredric Syrén på Ekman Event, ny ägare och arrangör för festivalen.

Nemis är en unik möjlighet för artister som satsar hårt på musiken och sitt artistskap. För att få spela på Nemis får artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Studiefrämjandet strävar efter en jämn könsfördelning bland artisterna.

- Vi ser väldigt mycket fram emot Nemis på Putte i Parken. Festivalens nya område och scenplacering i direkt anslutning till stora scenen är väldigt bra. Det är många gånger jag hört publiken uttrycka sin uppskattning över att upptäcka ny musik på vår scen, säger Johan Carlsson på Studiefrämjandet och arrangör för Nemisscenen.

Om Nemis

Nemis står för New Music In Sweden och arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med landets bästa scener och festivaler. Nemis lyfter fram mindre oetablerade artister inom alla populärmusikaliska genrer. Det kan vara allt från elektronisk musik, hiphop och reggae till folk, pop, rock och metal.

Ansök här!

Johan Carlsson Sektionsledare