• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Ansökan öppnar till Nemis Sweden Rock 2023

Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival är stolta över att, för 16:e året, erbjuda nya och hårt kämpande band möjligheten att uppträda på Nemis-scenen på Sweden Rock Festival.

Nemis är ett sedan många år ett självklart inslag på många svenska festivaler. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla och arrangeras i sommar den 8 juni.

Bland de band och artister som har gästat Nemis-scenen tidigt i sina karriärer finns bland andra Sparzanza, Browsing Collection, Emma Varg, Corroded, VA Rocks, Scarlet och Maidavale.

– Nemis är en unik möjlighet för band och artister som satsar hårt på musiken och sitt artistskap. Det är roligt att scenen på Sweden Rock har levt så länge och att den tillhör våra mest populära, förklarar Carin Hallin, vikarierande utvecklingsledare för musikverksamheten på Studiefrämjandet.

Minst hälften av banden som väljs ut ska vara kvinnodominerade eller frontas av en kvinna. Syftet är att uppmuntra fler tjejer och kvinnor att spela hårdrock.

– Tillsammans med Studiefrämjandet vill vi sända tydliga signaler om att framtidens hårdrocksscen är till för alla, inte bara för männen och killarna, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice VD på Sweden Rock Festival.

Så går ansökan till

Band och artister från hela Sverige kan ansöka. För att få delta i uttagningen får artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan ska vara gjord senast den 5 januari 2023.

Ansökan görs här!

  • Text: Marcus Pehrsson
  • Senast ändrad: 15 november 2022
Carin Hallin Stockholm Karusellchef