• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Årets band till Nemis Sweden Rock 2020 klara

Nu släpps namnen på de åtta nya band som får chansen att visa upp sig på landets största rockfestival i sommar. För 15:e året i rad arrangeras Studiefrämjandets scen Nemis - New Music in Sweden på Sweden Rock Festival. Hälften av de utvalda banden ska vara jämställda, kvinnodominerade eller frontas av en kvinna. Ett mål som nu uppfylls ännu ett år!

Nemis är sedan länge ett självklart inslag på många svenska festivaler. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla och sker i sommar den 4 juni 2020 i Norje, Sölvesborg.

 - Det känns jättekul att vi nu äntligen får presentera årets line-up säger Emma Heimersson, utvecklingsledare för musikverksamheten inom Studiefrämjandet. Vi har fått ihop en grym blandning av olika subgenres och dessa är verkligen bevis på att hårdrocken fortfarande lever och frodas!

- Även i år viker vi åtta speltider på torsdagens Sweden Rock Festival till Nemis-band. Detta är vårt sätt att hjälpa nya och ”upcoming” band som vill och är redo att visa upp sig för hårdrockspubliken. I år firar vi 15-årsjubileum för denna företeelse, och jag upplever att den fortfarande är ett väldigt populärt inslag på festivalen, säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice VD på Sweden Rock Festival. 

Här kommer årets band: 

SPOTIFY SPELLISTA Band till Nemis - New Music In Sweden 

Pressmeddelande - Årets band Nemis 2020 - med bilder och länkar

Death By Horse 

Skånska Death By Horse går in för refrängstark punk och bildades 2015. Debutalbumet ”This too shall pass” utgavs digitalt 2016 och blev en stor framgång, följd av en fysisk release 2018. 2019 kom uppföljaren ”Reality hits hard” som blev en ännu större favorit hos både publik och kritiker. Bandet har även flera Europaturnéer i ryggen med bland andra Agnostic Front och Teenage Bottlerocket.

Metalite 

Stockholmska Metalite spelar refrängstark melodisk metal med influenser från det tidiga 00-talets trancesound. Medlemmarna har meriter från band som Captain Black Beard, Imber och Castillion. Bandet har två album i ryggen, ”Heroes in time” (2017) och ”Biomechanicals” (2019), den sistnämnda debut för nuvarande sångerskan Erica Ohlsson och båda producerade av legendaren Jacob Hansen. 

Browsing Collection 

Browsing Collection från Skövde spelar en svängig hybrid av punk och metal och har hunnit med mycket sedan starten 2008. Ett flertal priser och uppdrag för tv, internationellt turnerande och hela sex skivsläpp, inräknat aktuella albumet ”Cyber space buffet”. Bandet har hyllats vida kring både som live- och studioakt och är även engagerade i det årliga representationsbefrämjande musikkollot Sweden Rock Kollo.

Hexed 

Hexed från Uppsala spelar mörk och melodisk metal med progressiva inslag och manlig growlsång som komplement till utomordentliga leadsångerskan Tina Gunnarsson. Bandet bildades 2015 och har inte legat på latsidan: de har i tur och ordning släppt tre singlar, en ep, och debutalbumet ”Netherworld” (2018). De har också skaffat sig ett rykte som bra liveband och album nummer två är redan på väg.

Elden 

Elden från Karlstad står för tunga riff, snygga refränger och sväng inspirerade av Mastodon, Baroness, The Sword samt 70- och 80-talet. De bildades 2012 och ep:n ”Atlas” kom 2015. Elden fann sitt sound på allvar på debutalbumet ”Death & fear”, som också vann stor uppskattning. I januari 2020 kom så deras första platta för Fuzzorama Records: ”Nostromo”, baserad på rymdens mörker, oändlighet och kyla. 

Honeyburst 

Honeyburst från Halmstad bildades 2017 som powertrio men är numera en kvartett med Hammondorgel. Deras sound är, kanske inte helt överraskande, influerat av det tidiga 70-talet och namn som Beck Bogert & Appice, Deep Purple, ZZ Top och Black Sabbath. Debutalbumet ”Space and time” släpptes i september 2019 och det är ett verk där sväng och positiv atmosfär är honnörsord.

Mass Worship 

Mass Worship från Stockholm spelar mörk och brutal metal, vars smutsiga old school-sound med deathcrust-inslag kombineras med influenser från modern metal. Bandet bildades så sent som 2018 av medlemmar med mångårig erfarenhet från scen och studio, och debutalbumet ”Mass Worship” som utgavs i oktober 2019 har redan fått underjorden att surra intresserat.

Agonize The Serpent 

Agonize The Serpent från Falkenberg spelar energisk metalcore med rötter i såväl melodisk death metal som punk. Sedan starten 2015 har de utgett ep:n ”Under a serpent's oath” (2016) och albumet ”Pray for a plague” (2018). Bandets inspelningar har väckt genslag även internationellt och live har de fått visa framfötterna tillsammans med band som The Unguided, Corroded och Lillasyster.