• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Artisterna klara för Nemis Subkult

Octolab, Stella Sleeps, Statue of Goat och Del III är de fyra akterna som får äran att spela på vår Nemisscen på Subkult 28-29 juni. Subkultfestivalen i Vänersborg har extra fokus på electropop, punk, post punk, synth och andra liknande musikstilar.

Artisterna 2024

Octolab (Lysekil)

Octolab är en duo som består av Arielle Andersson och Fredrik L Kindsäter. Tillsammans med de extra livemedlemmarna och de ansiktslösa dansarna leverar de en skräckblandad förtjusning av ett elektroniskt drama med glimten i ögat. Soundet kan beskrivas som dansant och filmiskt med ett ödesdigert innehåll. Moderna inslag blandas med retroflirtar till 80-talet, tv-spel, anime- och skräckfilmer.

Statue of Goat (Malmö)

Detta punkband är fyllt med energi, snabba gitarrer, bas som dunkar och trummor som får hjärtat att slå dubbla slag. Med inspiration från klassiska skatepunkband som Blink-182, The Offspring och Green Day är Statue of Goat redo att skaka om er. Signaturen är catchy melodier och explosiv energi.

Del III (Göteborg/Malmö)

Denna punkorkester debuterade 2016 med ”Guds dotter EP”, som året efter följdes upp av ”Nätterna som aldrig tog oss någonstans”. Den producerades av Tommy Tift (Vånna Inget, Sista Sekunden), som också skötte spakarna på ”Tre” (2019). Där trängdes vemodspunk med Gyllene Tider-covers och arenaballaden ”Epilog”. Efter att under några år ha turnerat flitigt och delat scen med bland andra INVSN, Vånna Inget och Västerbron pausades verksamheten under pandemin, men nu är Del III tillbaka med nya låtar och ny sättning.

Stella Sleeps (Vänersborg)

“Som prozac under en lång, kall vinter”. Så beskrivs musiken av Stella Sleeps, ett soloprojekt av Vänersborgssonen Karl Bolander. Efter att ha startat projektet 2020, inledde Bolander ett samarbete med franska Icy Cold Records, vilket resulterade i debutalbumet “Anemic City” 2022. Två år senare väntar nu EPn “Undisclosed Location”.

Kolla in Subkults webbsida här!