• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Artisterna klara för Nemis Rock Stage

Nu kan vi med glädje meddela vilka artister som representerar Nemis och Studiefrämjandet på Rock Stage Malmöfestivalen 9-16 augusti.

Om artisterna

Donnatellus (Uppsala)

Donnatellus är en rockkorkester, som hämtat en stor dos inspiration i den klassiska rocken – det äventyrliga och fria i band som The Who, Jefferson Airplane och Rush – ofta levererat med en tyngd som hör hemma i tidig heavy metal.

Goodnight Greatness (Stockholm)

Från alternativ rock till alternativ metal, med melodiska partier, tunga breakdowns och growls. Detta kan ni höra exempel på i deras senaste släppta singlar “Raising Wolves”, "Rise" och "Dry Bones".

Spiral Skies (Stockholm)

Ockult 70-talsrock bjuds det på när Spiral Skies intar scenen. Med Fridas trollbindande röst i kombination med de maskerade musikerna är detta någonting som måste upplevas live. Svängig rock av bästa sort.

The Striders (Jönköping)

The Striders är ett hårt arbetande rock'n'roll-band som levererar ett tungt sväng med mycket själ och hjärta. Med fuzziga gitarriff, hookiga sångmelodier och ett sanslöst ös, blandar de rock, soul och blues i en kraftfull mix.

Speltider

Fredag 9 augusti

Kl. 17.30: Spiral Skies (Stockholm)

Lördag 10 augusti

Kl. 17.30: The Striders (Jönköping)

Torsdag 15 augusti

Kl. 20.00: Goodnight Greatness (Stockholm)
Kl. 21.30: Donnatellus (Uppsala)

Det är också roligt att våra Nemisband från Sweden Rock Festival tidigare i sommar – Rexoria och Ebba Bergkvist & The Flat Tire Band också är bokade i det ordinarie spelschemat.

Om Rock Stage

Rock Stage är Malmöfestivalens dedikerade rockscen. Hela rockområdet drivs av den lokala festival-/konsertarrangören tillika ideella organisationen Rock Stage Malmö. I år firar de 10 år som aktiv förening och som stöttepelare till rock-, metal- och punkscenen i Sydsverige. Varje år uppträder drygt 30 band på Rock Stage.

Föreningen drivs utan vinstsyfte och är partipolitiskt och religiöst obunden. De värnar principen om alla människors lika värde, mångfald, inkludering och jämställdhet. Syftet med verksamheten är att genom olika arrangemang främja livescenen främst inom rock, punk, hårdrock och metalmusiken.

Du hittar Rock Stage vid kanalen precis utanför Malmö C, Norra Vallgatan 3. Eller Bastion Vänersborg för att vara exakt.

Program för hela Rock Stage

Här hittar du alla artister som spelar på Rock Stage 2024.

Kolla in Rock Stage Malmös webbsida!