• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Ansökan stängd för Nemis Sweden Rock 2024

För 17:e året kommer Studiefrämjandet ha en scen på Sweden Rock Festival. Ansökningsperioden för 2024 är nu slut.

Nemis (New Music In Sweden) är Studiefrämjandets varumärke för högkvalitativ livemusik. Konceptet är sedan många år ett självklart inslag på många svenska festivaler och scener runt om i landet.

Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla och arrangeras i sommar den 6 juni. Bland de band som har gästat Nemis tidigt i sina karriärer finns bland andra Sparzanza, Browsing Collection, Emma Varg, Corroded, VA Rocks, Scarlet, Maidavale, Children of the Sün och Modesty.

– Det är så fantastiskt roligt att kunna öppna ansökningsperioden. Vi vet att det kommer komma otroligt många bra ansökningar från hungriga “up and coming-band", säger Andreas Westholm, utvecklingsledare för musiken på Studiefrämjandets riksförbund.

– Det kommer bli sjukt svårt att ta ut vilka åtta band som får spela. Det är samtidigt vår stora chans, att som studieförbund vara med och skapa framtidens kvinnliga förebilder vilket är så viktigt för hela musikbranschen, fortsätter Andreas.

Minst hälften av banden som väljs ut ska vara kvinnodominerade eller frontas av en kvinna. Syftet är att uppmuntra fler unga tjejer att börja spela i band. Något som också görs i allra högsta grad på Sweden Rock-kollo som Studiefrämjandet också arrangerar ihop med Sweden Rock Festival.

Så här var stämningen 2023

Så går ansökan till

Band och artister från hela Sverige kan ansöka. För att få delta i uttagningen får artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Bandet ska också ha en studiecirkel hos Studiefrämjandet. Ansökan ska vara gjord senast den 5 januari 2024.

Ansök här!