• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Ansökan öppen till Nemis Subkult

Studiefrämjandet och Subkultfestivalen är stolta över att återigen kunna erbjuda hårt kämpande band och artister möjligheten att uppträda på Nemisscenen. Nemis står för New Music In Sweden och är Studiefrämjandets konceptscen för ny musik i Sverige. Subkult äger rum 6-8 juli i Vänersborg.

Subkult är festivalen som älskar att variera sig från år till år. 2023 har festivalen extra fokus på synth, punk, postpunk och andra liknande musikstilar.

– Bra artister, bra musik och artister som vill utvecklas är det viktigaste på Nemisscenen. Tveka inte att ansöka, säger Ulrik Hedin, ansvarig verksamhetsutvecklare hos Studiefrämjandet.

Bland de artister som uppträtt tidigare på Nemis finns Scarlet, Octolab, Black Magic Fools, Svarta Sanningar, Ilusio, Prekariatet och The Drippers.

Så går ansökan till

Band och artister från hela Sverige kan ansöka. För att få delta i uttagningen får artisten inte vara kontrakterad till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Man behöver också ha studiecirkel hos Studiefrämjandet. Ansökan ska vara gjord senast 20 januari 2023.

Ansökan görs här!

Läs mer om Subkult här!

Ulrik Hedin
Ulrik Hedin Verksamhetsutvecklare