• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Säg hej till Ottilia – vår nya karusellchef

Ny nationell samordnare för Livekarusellen och Danskarusellen efter fantastiska Carin Hallin är Ottilia Berglund Ekholm. Ottilia jobbar även på Studiefrämjandet Örebro-Värmland och har stora erfarenheter inom både musik och dans.

HUR KÄNNS DET NYA UPPDRAGET?

– Det känns jätteroligt att få förtroendet. Jag har även varit med själv två gånger i Livekarusellen med mitt band Children of the Sün. 2018 var vi i distriktsfestival i Värmland och 2019 gick vi hela vägen till riksfestival.

NI GJORDE OCKSÅ SUCCÉ PÅ NEMIS SWEDEN ROCK 2023

– Ja, vi fick mycket uppmärksamhet då. Vi spelar 60/70-talsrock med inslag av folkmusik. Vi har precis spelat in ett nytt album som vi släpper i höst eller efter årsskiftet. Vi har haft skivbolag tidigare men nu släpper vi i egen regi.

VAD ÄR DET BÄSTA MED KARUSELLERNA, TYCKER DU?

– Möjligheten att utvecklas! Hade inte vårt band varit med i Livekarusellen hade inte vår utvecklingskurva varit så brant. Vi var väldigt motiverade att bli bättre och lade mycket fokus på feedbacksamtal och vad publiken tyckte. Inför vår Sweden Rock-spelning 2023 ordnade vi ett gig på Scalateatern i Karlstad där vi bjöd in publik för att ge feedback. Allt för att bli så proffsiga som möjligt.

VILKEN ÄR DIN ROLL I BANDET?

– Jag sjunger kör och är också bandets projektledare. Alla band behöver egentligen en projektledare – en person som gör turnéplanering med allt ifrån transporter, boende och utrustning till att hålla koll på alla tider. Alla releaser är ju också projekt – från musikskrivande till inspelning, marknadsföring och släpp.

HAR DU ÄVEN KOLL PÅ DANS?

– Ja, jag har dansat sedan jag var 4 år och provat de flesta stilarna, exempelvis balett, hiphop, jazz och street. Jag har också varit med i musikalproduktioner på Säffleoperan där jag både sjungit och dansat. Uppsättningar jag varit med i är bland annat Så som i himmelen och Chess.

VAD HAR DU FÖR STARKA KARAKTÄRSDRAG?

– Jag säger alltid vad jag tycker och tar mig mycket tid för vänner och familj. Dessutom är jag väldigt mån om att utvecklas som person och gillar rak och ärlig kommunikation. För att saker ska vara roliga behöver jag ha höga ambitioner.

FAVORITMUSIK?

– Allt från musikal och hårdrock till svensk rap.

FAVORITMAT?

– Jag är egentligen vegetarian, men undantaget är min egen hemmagjorda carbonara. Den är grym!

FAVORITFILM?

– Insidan ut. Den har ett så fint och roligt sätt att reflektera kring hur ens känslor fungerar.

DET LÅTER SOM DU ÄR RÄTT PERSON FÖR ATT LEDA KARUSELLERNA

– Ja, det ska bli jättekul. Hoppas alla blir nöjda.

  • Text: Daniel Forsberg
  • Senast ändrad: 12 juni 2024