• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Om Livekarusellen

Livekarusellen är en musikturné och arrangeras årligen av Studiefrämjandet i samarbete med lokala arrangörer. Det kostar ingenting att vara med. Livekarusellen är en möjlighet för artister, band och grupper att knyta nya kontakter, utveckla sin scenpersonlighet och närvaro och få feedback.

Så här går Livekarusellen till

Livekarusellen genomförs september till februari. Målet är att alla deltagande artister får göra minst tre spelningar var.

Du kan även spela dig vidare till distriktsfestival och den stora avslutande riksfestivalen.

Artistcoacher, andra artister och ibland även publiken ger dig peppande omdömen på dina framträdanden. Du ger också själv feedback till andra artister. Livekarusellen är inte en tävling. Ingen poängutdelning förekommer.

Många artister som deltagit tidigare säger att Livekarusellen är en av de roligaste och häftigaste upplevelser de haft i sin musikkarriär.

Livekarusellen jobbar för en jämställd musikscen och är öppen för alla oavsett musikstil, erfarenhet och eventuellt studieförbund. Vissa distrikt har ett maxtak för antal deltagande artister. Där prioriteras åldersmässig, genremässig och geografisk spridning. Vi rekommenderar att du är minst 13 år för att delta.

Genom Livekarusellen träffar du arrangörer, musiker, publik och många andra viktiga kontakter. Det kan ge dig spelningar och samarbeten även utanför Livekarusellen.

Det kostar ingenting att vara med. Så snart du är antagen kommer du att få mer information om hur Livekarusellen fungerar i just ditt distrikt.

Ansök här!

Om Studiefrämjandet

Livekarusellen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med fritidsgårdar, föreningar och lokala arrangörer.

Studiefrämjandet finns i hela Sverige och är det studieförbund som har störst musikverksamhet. Starta en studiecirkel hos oss så kan vi hjälpa ditt band med spelningar, replokal, coachning, studioinspelningar, kurser, musikseminarier och mycket mera. Studiefrämjandet är partipolitisk, fackligt och religiöst obundet.

Kontakta Studiefrämjandet på din ort så berättar vi mer!