• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Ansökan öppen till Livekarusellen 2023/2024

Nu kan artister och dansare ansöka till Livekarusellen och Danskarusellen för säsongen 2023/2024. Karusellerna är Studiefrämjandets två nationella turnéer för musik och dans.

Fokus är på glädje, utveckling och en jämställd scen. Alla har möjlighet att delta – oavsett stil, erfarenhet och ålder.

– Karusellerna är folkbildning i ett nötskal och så mycket mer än att spela och dansa. Deltagarna gör en otrolig utvecklingsresa. De stöttar varandra, ger och får feedback och växer verkligen i sitt skapande, säger Carin Hallin, nationell samordnare för Livekarusellen och Danskarusellen.

 

Bakom karusellerna står Studiefrämjandet i samarbete med föreningar, kommuner, fritidsgårdar och musik- och dansbranschen. Säsongen 2023/2024 är målet minst 100 deltagande artister och dansgrupper. Detta gör karusellerna till två av Sveriges största arrangemang för oetablerade artister och dansare.


– I år är vi större än någonsin och arrangerar karuseller över hela landet – från Luleå i norr till Malmö i söder. För många dansare och musiker blir detta en väldigt bra första erfarenhet av att stå på scenen, säger Carin Hallin.

 

Ansökan är öppen till och med 15/8 och du ansöker här på webben.

Varmt välkommen med din ansökan!