• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

5 studieplaner

Med en färdig studieplan är det lätt att komma igång med en studiecirkel. Här är fem färska planer i skiftande ämnen. Alla finns att läsa och ladda ner på Studiefrämjandets webbsida. (Ur Cirkeln nr 1 2021)

Gör en musikvideo

Av Sofie Tedenstad

”Precis som på MTVs storhetstid är det i dag nästan obligatoriskt att göra en musikvideo. Det blir lättare att bli omskriven i musikbloggar, få spelningar, hålla uppe ett intresse hos fansen och mycket mer. ”

Det skriver Sofie Tedenstad i detta studiematerial, anpassat för sex träffar. Det handlar bland annat om att planera, filma, redigera och marknadsföra en video. Dessutom, en massa länkar till musikvideor – för inspiration och idéer.

Läs mer och ladda ned studieplanen här!

Arrangera mera

Av Malin Wellander och Anna Lillkung

Corona har satt stopp för konserter, festivaler och andra kulturarrangemang. Men förhoppningsvis är pandemin snart över. I studieplanen Arrangera mera guidas ni i konsten att göra ett arrangemang, från start till mål.

Planering, ekonomi, hållbarhet, lokal, artistbokning och säkerhet är några saker som tas upp. Dessutom, en mall för marknadsföring och förslag till säkerhetsplan.

Läs mer och ladda ned studieplanen här!

Skogsträdgården

Av Hanna Helin

En skogsträdgård kan ge oss god mat, samtidigt som det gynnar miljö och biologisk mångfald. Den här studieplanen bygger på boken Skogsträdgården och är upplagd för fem cirkelträffar. Den lotsar er fram till att planera, etablera och förvalta er egen skogsträdgård.

Läs mer och ladda hem studieplanen här!

Invasiva främmande växter

Av Bibbi Bonorden

Jätteloka, parkslide, jättebalsamin... Invasiva växter kan vara en plåga i din trädgård. I den här cirkeln får du lära dig mer om invasiva växter och hur du kan hantera dem. Studieplanen Invasiva främmande växter är uppbyggd för tre träffar. Här finns fakta, diskussionsfrågor och bilder. Studieplanen är ett samarbete med Fritidsodlingens riksorganisation, FOR.

Läs mer och ladda hem studieplanen här!

Starta förening

Av Hanna Hagström

Det finns över 200.000 ideella föreningar i Sverige. Och det finns plats för fler. Den här studieplanen utgår från boken Föreningen från idé till praktik av Mats Lodén.

Bok och studieplan lotsar er fram i föreningsbildandets olika steg. Ni får en idé om vad en ideell förening är, och varför det är smart att starta en förening om ni vill göra något tillsammans. Ni som startar studiecirkeln Starta förening i samarbete med Studiefrämjandet får boken.

Läs mer och ladda hem studieplanen här!

Flera färdiga studieplaner

Här hittar du ytterligare färdiga studieplaner från Studiefrämjandet!

Ur Cirkeln nr 1 2021.