• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Verksamhet

Här finner du information om vår verksamhet

Verksamhet

Hos oss erbjuds stöd fyra kvällar i veckan. Hit kan du vända dig med studier, blanketter, och jobbsökande på lätt svenska. Du kan även delta i språkcafé tillsammans med andra och med våra volontärer. För barn- och unga finns Gottsunda skrivarcafé – Inom skrivarcaféet jobbar vi med teman och kreativt skapande. Som mötesplats kan du fika, umgås och syssla med eller hitta nya fritidsintressen. Vi har danssal, musikrum och ateljé tillgängliga att använda.

Inom vårt studiestöd har du tillgång till att låna en dator för ditt behov, skriva ut dokument och en lugn plats att arbeta på. Vi har personal på plats som gärna stödjer dig med exempelvis studier eller att söka jobb.

Aktiviteter

Språkcafé

Med vårt språkcafé vill vi stödja personer att utveckla sin svenska och få möjligheten att göra det tillsammans med andra. Språkcafét leds av våra volontärer Kjell och Lotta. Varje onsdag 17.30-19.00.

CV-verkstad

Vi hjälper dig, så att du kan utforma, förbättra och skapa ett cv från grunden. Hos oss får du tips och idéer inför din jobbintervju, så att du kan presentera dig bättre när du söker jobb.

Cykelkurs

Vi genomför cykelkurser för vuxna utan förkunskaper.
Vid flertal tillfällen per år håller vi i cykelkurser för dig som är i behov av att lära dig att cykla. Kursen innehåller förutom praktisk träning, teori om trafikregler och säkerhet. Är du intresserad? Anmäl dig och läs mer här.

Juridisk rådgivning av Gatujuristerna

Få juridisk hjälp från engagerade juriststudenter, 2 timmar i veckan på lätt svenska. Du träffar Gatujuristerna varje torsdag 16:00-18:00.

Sunda Barn

 


Projekt

Emotionellt stöd och hälsa – riktade folkhälsoinsatser

Hos Studiefrämjandet erbjuds deltagaren riktade insatser inom Emotionellt stöd och hälsa, för att ge verktyg som kan bidra till integration i samhället. Insatsen sker på Föreningshuset Kontakten och riktar sig till dig som är asylsökande. Inom projektet lägger vi fokus på samtal och stöd emotionellt. Samtidigt får du träna på vardagssvenska, prova på aktiviteter och få gemenskap. Läs mer om projektet här.