• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Skåne-Blekinge

Ansökan till Danskarusellen 2024/2025 är öppen 1 maj – 15 augusti.

Välkommen till Danskarusellen Skåne-Blekinge!
Danskarusellen är en möjlighet för dansgrupper och dansare att få uppträda på en scen inför publik, utvecklas och ha kul. Danskarusellen är ingen tävling med röstning och så vidare utan fokus ligger på utveckling. Ni som deltar kommer var del av ett gemensamt arbete med en feedback-process som ger er möjlighet att utvecklas som dansare och scenpersonligheter.
Ni kommer både ge och få feedback från andra dansare samt få feedback och tips från Danskarusellens danscoacher.


Lokalt upplägg i Skåne-Blekinge 2024/2025

Ni kommer få tre scentillfällen på Studiefrämjandets egen scen i Malmö (Ystadsgatan 53 D) för att visa upp er koreografi. Ni kan välja att köra samma koreografi vid alla tre tillfällen eller olika, det är upp till er.

Alla dansstilar är självklart välkomna och så även om du är solist eller om ni är en grupp. Ideella föreningar, ideella dansskolor, kulturskolor, enskilda dansgrupper och solodansare är välkomna att ansöka.

Danskarusellen arbetar med att ge direkt feedback från våra danscoacher som finns på plats för att ge er tips, råd och pep inför era framträdande. Samtliga danscoacher är kompetenta och har stor danserfarenhet. Danscoacherna följer varsin pool (tre-fyra dansgrupper/pool) under turnéstopp 1, 2 och 3. Feedbackssamtalen med danscoacherna är obligatoriska då de är en viktig del i den utvecklande processen.

Turnéstopp 1 - Lördag 5 oktober
Preliminärt kl. 11.00-17.30 (reservera hela dagen)
Turnéstopp 2 - Lördag 26 oktober
Preliminärt kl. 11.00-17.30 (reservera hela dagen)
Turnéstopp 3 (distriktsfestival) - Lördag 16 november
Preliminärt kl. 11.00-18.30 (reservera hela dagen)

Vid turnéstopp 1, 2 och 3 (distriktsfestivalen) deltar samtliga dansare/dansgrupper och danscoacherna följer er under hela den lokala turnén i Skåne-Blekinge. Vid era scenframträdanden tittar danscoacherna på bland annat följande: koreografi, visuellt framträdande, tekniskt framförande och helheten.

OBS! Anställda koreografer är välkomna att anmäla dansgrupper, men tänk på att Danskarusellens danscoacher även ger feedback på koreografin. Danskarusellen uppmuntrar till att låta dansarna vara med och utveckla koreografin.

Direkt efter era scenframträdanden vid turnéstopp 1 och 2 träffar ni er egen pools danscoach och ni ger varandra (inom egen pool) feedback under ledning av danscoachen.
Danscoachen ger feedback till dansarna/grupperna i egen pool.
Danscoacherna lämnar även feedback efter det tredje turnéstoppet och den kommer skickas till grupperna veckan efter avslutad turné i Skåne-Blekinge.

Publik är välkommen till våra turnéstopp (klockslag meddelas senare). Fribiljetter till turnéstoppen kommer delas ut till dansarna som får i uppdrag att själv fördela dessa inom respektive dansgrupp. Dansgrupperna kommer få lika många fribiljetter oavsett antal dansare i gruppen.

Vid en avslutningsceremoni i samband med turnéstopp 3 (distriktsfestivalen) kommer danscoacherna meddela vilka dansgrupper som får möjlighet att åka till Danskarusellens riksfestival i februari 2025 (plats meddelas senare).


Ansökan till Danskarusellen Skåne-Blekinge

1) Det finns begränsat antal platser och vi kommer be er lämna en motivering till varför ni vill vara med i Danskarusellen 2024/2025.

2) Efter att er grupp har fått meddelande om att ni har kommit med i Danskarusellen, kommer vi behöva personuppgifter till samtliga (dansare, gruppledare, tränare och koreografer).

3) Anmäl dansgruppen i det artistnamn ni önskar använda under hela turnén. Efter den 25 augusti kommer det inte vara möjligt att ändra gruppens artistnamn.

4) Efter första turnéstoppet kan nya dansare inte ansluta och vara med i antagna dansgrupper / vara med i Danskarusellen 2024/2025. Detta på grund av att Danskarusellen handlar om utveckling under en förutbestämd period (tre turnéstopp + eventuell medverkan i riksfestivalen).


Välkommen med er ansökan till Danskarusellen Skåne-Blekinge!

Har du frågor eller funderingar - tveka inte att höra av dig!

 

Lotta Pedersen Verksamhetsutvecklare Kultur
  • Text: Lotta Pedersen
  • Senast ändrad: 12 maj 2022