• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Skåne-Blekinge

Ansökan till Danskarusellen 2023/2024 är öppen 15 maj - 15 augusti!

Välkommen till Danskarusellen Skåne-Blekinge 2023/2024!

Danskarusellen är en dansturné med möjlighet för dansare och dansgrupper att få uppträda på en scen, utvecklas och ha kul tillsammans med andra dansare. Danskarusellen är INTE någon tävling, utan det handlar om utveckling och de som deltar kommer få tips/feedback av Danskarusellens danscoacher.

Danskarusellen arbetar för en jämställd dansscen och är öppen för alla oavsett dansstil, ålder och erfarenhet. Nybörjare och rutinerade dansare kan vara med på sina villkor. Deltagande dansare är garanterade minst tre scenframträdanden/turnéstopp, med möjlighet att gå vidare till riksfestivalen och där uppträda igen.

Numera kör vi Danskarusellen under hösten med en avslutande riksfestival i februari 2024.
Ansökningsperiod 15 maj - 15 augusti 2023.
Anmäl din dansgrupp och ta chansen att vara med i en stor dansfest!


Lokalt upplägg i Skåne-Blekinge 2023/2024

Ni kommer få tre scentillfällen på Studiefrämjandets egen scen i Malmö (Ystadsgatan 53 D) för att visa upp er koreografi. Om ni ska köra samma koreografi vid alla tre tillfällen eller olika, det är upp till er. Alla dansstilar är självklart välkomna och så även om du är solist eller om ni är en grupp.

Danskarusellen arbetar med att ge direkt feedback från våra danscoacher som finns där för att ge er tips, råd eller pep inför era framträdande.
Samtliga danscoacher är kompetenta och har stor danserfarenhet. Danscoacherna följer varsin pool (tre-fyra dansgrupper/pool) under turnéstopp 1, 2 och 3. Feedbackssamtalen med danscoacherna är obligatoriska då de är en viktig del i den utvecklande processen.

Turnéstopp 1 - Lördag 7 oktober
Preliminärt kl. 11.00-17.30 (reservera hela dagen)
Turnéstopp 2 - Lördag 11 november
Preliminärt kl. 11.00-17.30 (reservera hela dagen)
Turnéstopp 3 (distriktsfestival) - Lördag 9 december
Preliminärt kl. 11.00-18.30 (reservera hela dagen)

Vid turnéstopp 1, 2 och 3 (distriktsfestivalen) deltar samtliga dansare/dansgrupper och danscoacherna följer er under hela den lokala turnén i Skåne-Blekinge. Vid era scenframträdanden tittar danscoacherna på bland annat följande: koreografi, visuellt framträdande, tekniskt framförande och helheten.

* OBS! Dansskolor med anställd koreograf är välkomna att anmäla dansgrupper, men tänk på att Danskarusellens danscoacher även ger feedback på koreografin. Danskarusellen uppmuntrar till att låta dansarna vara med och utveckla koreografin.

Direkt efter era scenframträdanden vid turnéstopp 1 och 2 träffar ni er egen pools danscoach och ni ger varandra (inom egen pool) feedback under ledning av danscoachen.
Danscoachen ger feedback till dansarna/grupperna i egen pool.
Danscoacherna lämnar även feedback efter det tredje turnéstoppet och den kommer skickas veckan efter avslutad turné i Skåne-Blekinge till respektive grupp.

Publik är välkommen till våra turnéstopp (klockslag meddelas senare). Fribiljetter till turnéstoppen kommer delas ut till dansarna som får i uppdrag att själv fördela dessa inom respektive dansgrupp. Dansgrupperna kommer få lika många fribiljetter oavsett antal dansare i gruppen.

Vid en avslutningsceremoni i samband med turnéstopp 3 (distriktsfestivalen) kommer danscoacherna meddela vilka två dansgrupper som har blivit utsedda att åka till Danskarusellens riksfestival i februari 2024 (plats ej bestämd än) och där representera Skåne-Blekinge.


Ansökan till Danskarusellen Skåne-Blekinge

1) Det finns begränsat antal platser och eventuellt kommer vi be er lämna en motivering till varför ni vill vara med i Danskarusellen 2023/2024.

2) Efter att er grupp har fått meddelande om att ni har kommit med i Danskarusellen, kommer vi behöva personuppgifter till samtliga (dansare, gruppledare, tränare och koreografer).

3) Anmäl dansgruppen i det artistnamn ni önskar att vi använder under hela turnén.
Efter den 25 augusti kommer det inte vara möjligt att ändra gruppens artistnamn.

4) Efter första turnéstoppet kan nya dansare inte ansluta och vara med i antagna dansgrupper / vara med i Danskarusellen 2023/2024. Detta p.g.a. att Danskarusellen handlar om utveckling under en förutbestämd period (tre turnéstopp + eventuell medverkan i riksfestivalen).


Välkommen med er ansökan till Danskarusellen Skåne-Blekinge!

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i vårt lokala upplägg.

Har du frågor eller funderingar - tveka inte att höra av dig!

Lotta Pedersen Verksamhetsutvecklare Kultur
  • Text: Lotta Pedersen
  • Senast ändrad: 12 maj 2022