• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Ansökan till Danskarusellen 2023/2024 i Stockholm nu stängd! 

 

Danskarusellen är en möjlighet för dansgrupper/dansare att få uppträda på en scen inför publik, utvecklas och ha kul. Årets Danskarusell i Stockholm kommer vara mindre än vanligt och vi kan tyvärr därför inte garantera att alla grupper som söker får en plats. Danskarusellen är ingen tävling längre med röstning o.s.v. utan fokus ligger på utveckling. Ni som deltar kommer vara del av ett gemensamt arbete med en feedback process som ger er möjlighet att utvecklas som dansare och scenpersonligheter. Ni kommer både ge och få feedback från andra dansare samt få feedback och tips av professionella danscoacher.


Lokalt upplägg i Stockholm 2023/2024

Danskarusellen Stockholm kommer att bestå av tre tillfällen där två utav dem görs inför publik. Ni kan välja att köra samma koreografi på alla tre tillfällen eller olika, det är upp till er men vi rekomenderar att undvika att komma med ett färdigt dansnummer så att ändringar kan ske under karusellens gång i och med att ni kommer få feedback från andra dansare och dans-coacher. Danscoacherna finns där för att ge er tips, råd eller pep inför era framträdande. Samtliga danscoacher är kompetenta och har stor danserfarenhet inom olika stilar. Alla dansstilar är självklart välkomna och så även om du är solist eller om ni är en grupp.


Turnéstopp 1 - Söndag 24 September
Preliminärt kl. 12.00-17.00 (reservera hela dagen)

Plats: Söderkupolen på Folkungagatan 124

Ej för publik


Turnéstopp 2 - Söndag 22 Oktober
Preliminärt kl. 14.00-20.00 (reservera hela dagen)

Plats: Blå Huset Tensta

För publik


Turnéstopp 3 - Söndag 19 November
Preliminärt kl. 12.00-20.00 (reservera hela dagen)

Plats: Arena Satelliten Sollentuna
För publik


Vid turnéstopp 1, 2 och 3 deltar samtliga dansare/dansgrupper och danscoacher kommer att finnas på plats. Vid era scenframträdanden tittar danscoacherna på bland annat följande: koreografi, visuellt framträdande, tekniskt framförande och helheten.

OBS! Dansskolor med anställd koreograf är välkomna att anmäla dansgrupper, men tänk på att Danskarusellens danscoacher även ger feedback på koreografin. Danskarusellen uppmuntrar till att låta dansarna vara med och utveckla koreografin.


Ansökan till Danskarusellen Stockholm

1) Det finns begränsat antal platser och eventuellt kommer vi be er lämna en motivering till varför ni vill vara med i Danskarusellen 2023/2024.

 

2) Vi kommer att meddela de grupper som har blivit antagna i årets Danskarusell senast den 27/8

 

3 ) Två dansgrupper/solodansare kommer att bli utsedda till att åka till Danskarusellens riksfestival i februari 2024 (plats ej bestämd än) och där representera Stockholm.

 

Hälsningar Victoria Eriksson och Helen Pettersson, Danskarusellchefer Stockholm.

 

Kontaktuppgifter:

Victoria.Eriksson@studieframjandet.se

Helen.pettersson@studieframjandet.se

Victoria Eriksson Verksamhetsutvecklare Dans
Porträtt av Helen Petterson
Helen Pettersson Verksamhetsutvecklare Dans