• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Om Danskarusellen

Danskarusellen är Studiefrämjandets stora dansturné som ger dig som dansare fler uppträdanden inför publik. Här utvecklas du som dansare och scenpersonlighet och lär känna massor av nya människor. Danskarusellen finns på flera ställen i landet.

Så här går Danskarusellen till

Danskarusellen genomförs september till februari. Målet är att alla deltagande dansare får göra minst tre turnéstopp var.

Du kan även dansa dig vidare till distriktsfestival och den stora avslutande riksfestivalen.

Danscoacher, andra dansare och ibland även publiken ger dig peppande omdömen på dina framträdanden. Du ger också själv feedback till andra dansare. Danskarusellen är inte en tävling. Ingen poängutdelning förekommer.

Många dansare som deltagit tidigare säger att Danskarusellen är en av de roligaste och häftigaste upplevelser de haft i sin danskarriär.

Danskarusellen jobbar för en jämställd dansscen och är öppen för alla oavsett dansstil, erfarenhet och eventuellt studieförbund. Vissa distrikt har ett maxtak för antal deltagande dansare. Där prioriteras åldersmässig, genremässig och geografisk spridning. Vi rekommenderar att du är minst 13 år för att delta.

Genom Danskarusellen träffar du arrangörer, dansare, publik och många andra viktiga kontakter. Det kan ge dig framträdanden och samarbeten även utanför Danskarusellen.

Det kostar ingenting att vara med. Så snart du är antagen kommer du att få mer information om hur Danskarusellen fungerar i just ditt distrikt.

Om Studiefrämjandet

Danskarusellen arrangeras av Studiefrämjandet i samarbete med fritidsgårdar, föreningar och lokala arrangörer.

Studiefrämjandet finns i hela Sverige och har stor dansverksamhet. Starta en studiecirkel hos oss så kan vi hjälpa dig och din dansgrupp med framträdanden, lokal, coachning, kurser, seminarier och mycket mera. Studiefrämjandet är partipolitisk, fackligt och religiöst obundet.

Kontakta Studiefrämjandet på din ort så berättar vi mer!