• Välj län: Hela Sverige
 • Byt

  Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

  Välj län nu

  Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

  Välj län nu
  Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu
Innehållet i artikeln riktas mot Västmanlands län

Sunda Barn och föräldrar i nytt land

En kurs för hela familjen om hälsa och sunt liv. Om matglädje, rörelseglädje och livsglädje. Kursen vänder sig till barn mellan 5-12 år och deras föräldrar.

Studiecirkeln består av 6-8 träffar och vi tar upp frågor som rör maten, sockret, rörelse, glädje, kroppen, känslor, tankar och framtidsdrömmar.

Vi vill motivera till val som främjar hälsa och välmående. Vi vill stötta föräldrarna med information och uppmuntran att hjälpa sina barn till ett sundare liv. Detta för att förhindra problem med hälsa, övervikt och följdsjukdomar i framtiden.

Barnen får prova roliga rörelseaktiviteter, smaka på hälsosamma frukter, smoothies och lära sig om olika grönsaker. Barnen får inspirerande studiehäften att fylla i, med lite pyssel och hemuppgifter för hela familjen. Vi visar även filmer och bilder som språkstöd och för att väcka intresse och förståelse.

Sunda Barn är finansierat av Allmänna arvsfonden. Kursen är därför kostnadsfri för familjerna. Det är också barnen som är med och utformar innehållet i kursen.

Kurserna hålls i Västerås, Sala och Köping.

Vill du och din familj gå vår kurs? Känner du andra barn och familjer som behöver den här kursen? Att kontakta oss på Studiefrämjandet är en bra idé!

Personalfoto Uppsala Västmanland 2022
Maarit Hallström Projektanställd

Vill du utbilda dig till cirkelledare inom Sunda Barn kursen?

Om du gillar att leda kurser för både barn och vuxna och om du är intresserad av hälsofrågor anmäl ditt intresse till cirkelledarutbildning för Sunda Barn.

Maila namn och kontaktuppgifter till:

maarit.hallstrom@studieframjandet.se