• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Elliot vill bli cirkelledare

Läs intervjun med 18-årige Elliot McGee från Tranås, som siktar på att bli cirkelledare. Trummor är lite galet – och galet är kul, menar Elliot. (Ur Cirkeln nr 4 2014)

Namn: Elliot McGee
Ålder: 18
Bor: Tranås
Familj: Mamma, pappa, bror och syster
Gör: Går tredje året på gymnasiet, Handel och administration
Fritid: Mycket musik

Vad gör du på fritiden?

Jag spelar trummor. Har också plockat upp gitarren på sista tiden. Musik är roligt! Rent allmänt kan man säga att jag ägnar min fritid åt att lära mig nya saker. Jag går väldigt djupt in i de intressen jag har. Läser på mycket, så jag förstår allt som kretsar kring det. Jag vill fatta till 100 procent.

Varför är du cirkelledare?

Jag är ingen cirkelledare ännu, men jag kanske ska bli. Jag hamnade i Studiefrämjandet genom att jag träffade Lelle på Kraftverket i Tranås och fick en lokal att spela trummor i. Jag försöker få ihop en cirkel, men vi är bara två och man måste väl vara tre? Den tredje personen har inte fallit på plats ännu.

Vad är det för musik du gillar?

Jag har väldigt bred musiksmak, allt från rap till metal. Men jag har olika perioder. Ett tag var det mycket skrikmusik, typ Slipknot. Nu är det sextiotal som jag har gått djupt in i, speciellt The Doors.

Vad är det för speciellt med trummor?

Jag gillar ju inte att sitta still, vilket man ju i och för sig när man spelar trummor. Men man rör sig hela tiden. Efter en halvtimme är man helt slut. Trummor är också lite galet. Och galet är kul.

Vad händer i framtiden för dig?

Plugga vidare inom entreprenörskap eller resa. Jag skulle vilja resa till USA, Indien och Jamaica.

Hur ska en bra ledare vara?

Någon som är bättre än vad jag är. Som kan sin grej. En bra ledare ska också kunna läsa av personen och skräddarsy sitt sätt att leda så det passar mig. Ledaren ska kunna prata och beskriva saker på ett strukturerat sätt. Ska man sammanfatta det kan man väl säga att en ledare ska vara en förebild. Någon att se upp till.

Ur Cirkeln nr 4 2014.

  • Text: Thomas Östlund
  • Senast ändrad: 1 september 2020

Starta studiecirkel

Lär dig mer om ditt favoritintresse. Samla ihop några vänner och starta en studiecirkel. Vi hjälper vi er vidare!