• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Krönika: Att verka utan att synas

Tim Flinth är verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet Örebro-Värmland. Läs hans krönika.

"Vi måste synas mer! Vi måste bli bättre på att berätta vad vi gör!” Jag vet inte hur många gånger jag hört detta. Det är förvisso helt riktigt, men det är inte alltid så lätt att vara musiklivets svar på Kevin De Bruyne.

Jag har fått besök av min kompis Kalle från Borås några gånger de senaste åren. Han är musiker precis som jag. Eller ja, om trumslagare är att betrakta som musiker, det är något vi som spelar toner på våra instrument ofta gör oss lustiga över. Jag delar trots detta gärna scen med trummisar. Håller de sig till scenens bakkant, brukar några extra puffar med rökmaskinen göra att de ändå inte nallar så mycket av den uppmärksamhet jag som gitarrist gärna vill ha.

När Kalle är i stan och ”spelar” (läs trummar) och för tredje eller fjärde gången ser Studiefrämjandets logotyp på affischen frågar han mig: Är det är ingen här som arrangerar konserter utan att Studiefrämjandet är inblandade?

Nja, allt vill eller ska vi inte vara med på, men visst har vi ett finger med i det mesta. Vi trycker affischer, lånar ut utrustning, hjälper till att starta föreningar, hjälper till med kontakter, berättar var det finns pengar att söka, utvecklar och konkretiserar idéer, deltar i möten, bygger ljud- och ljusanläggningar, administrerar och massor av annat.

Vi möjliggör för andra. På samma sätt som Kevin De Bruyne. Känner du till honom? Kanske inte. Men säkert har du hört talas om De Bruynes lagkamrat i Manchester City, den norska superstjärnan Erling Haaland.

Inte kan det väl finnas ett samband mellan det faktum att De Bruyne slagit flest målgivande passningar av alla i engelska ligan och att Haaland leder skytteligan?

Vad vore väl Manchester City utan De Bruyne, ett band utan trummis, eller ett musikliv utan studieförbund?

/Tim Flinth, verksamhetsutvecklare Studiefrämjandet Örebro-Värmland

Ur Cirkeln nr 1 2024.

  • Text: Tim Flinth
  • Senast ändrad: 15 mars 2024