• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Viktor gör show i cirkel

Grymt kul, säger Viktor Johansson om showen Rock the night som nu tar form i Hässleholm. Som cirkelledare är hans bästa recept just att ha kul ihop. (Ur Cirkeln nr 2 2015)

Namn: Viktor Johansson
Ålder: 23
Bor: Lägenhet i Hässleholm
Jobbar: Kulturarbetare, fast jag tycker inte om det ordet. Kanske kulturinitiativtagare.
Gillar: Handlingskraftighet, kan man säga så?
Ogillar: Det första jag tänker på är rädsla. Samtidigt kan det vara ett steg mot utveckling. Men jag ogillar när man låter sig hindras av sina rädslor.

Vilka cirklar leder du?

Vi är ett gäng som jobbar fram en stor rockshow som heter Rock the night. Vi kör förberedelserna som cirklar, lär oss samtidigt som vi skapar.

Vilka är ni?

Vi är ett tjugotal personer, musiker, sångare, kör, dansare, både proffs och amatörer. Det finns mer talang än vad man tror.

Vad är målet?

Vi ska köra föreställningen Rock the night två gånger i augusti på kulturhuset i Hässleholm. Den bygger på coverhits från åttiotalet. Målet är att det ska bli lika stort som det är i mitt huvud just nu.

Varför detta initiativ?

Det är grymt kul. Jag är utbildad musikalartist, men det finns inte så mycket jobb, så man får skapa sina egna. Vi vill bjuda på nåt nytt här i stan. Vi har ju ett jättefint kulturhus och det måste fyllas med innehåll.

Du är spindeln i nätet, vad är viktigt i din roll som ledare?

Jag pratar ofta om att vi måste tycka om varandra och ha kul tillsammans. Det låter kanske klyschigt, men stämmer ändå. Alla som är med måste känna sig bekväma och inte vara rädda.

Hur gör du i praktiken?

Jag upprepar ofta det där med att vi ska ha kul. Sen kör vi övningar som gör att man vågar visa känslor. Tillit i gruppen liksom. Om vi inte trivs ihop märks det direkt när vi möter publiken.

Varför samarbetar ni med Studiefrämjandet?

Jag fick höra via kontakter att de kan hjälpa oss. Vi lånar lokaler och teknik. De kan ju musik på Studiefrämjandet. Det fungerar bra.

Läs mer om Studiefrämjandets musikverksamhet!

Ur Cirkeln nr 2 2015.

  • Text: Thomas Östlund
  • Senast ändrad: 2 juli 2020