• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Setareh utmanar sig i dansen

En bra ledare är inkluderande och inser att det finns många sätt att se och tänka om saker och ting. Det menar Setareh Seydalzadeh som är cirkelledare för en dansgrupp i Stockholm. (Ur Cirkeln nr 3 2014)

Namn: Setareh Seydalzadeh, 27
Bor: Lägenhet i Stockholm
Familj: Mamma, pappa och bror.
Jobbar: Frilansar som coach, personlig tränare, fotograf. Jag är personalvetare och skriver nu min masteruppsats
Gillar: Ödmjukhet och människor som utmanar sina rädslor
Ogillar: Trångsynthet

Vilken cirkel leder du?

Vi har en cirkel som heter Mov’Em med kroppen som verktyg och uttryck. Allt från yoga, dans, akrobatik… you name it. Vi utmanar oss själva och testar allt vi är intresserade av. Vi ses ibland på Studiefrämjandet och ibland på andra ställen i stan.

Hur många är ni?

Vi är tre i grunden, men ibland har vi workshops öppna för alla som vill. Vi ingår i en bredare grupp som heter Urban Street Expression, ett nätverk med många olika kulturella uttrycksformer.

Varför gör ni det här?

Alla människor har behov av att skapa på ett eller annat sätt. Jag vill uttrycka mig, men inte i en enda fyrkantig form. Vi är mångsidiga personer, vilket även tar sig uttryck rent kreativt.

Hur går det till när ni träffas?

Det bygger på lust och inspiration. Vi sätter på musik och ser vad som händer med våra kroppar. Ibland leder det till att vi fördjupar oss och gör en koreografi.

Har ni något mål?

The journey is the goal, som man brukar säga. Målet i det stora hela är att inspirera fler att våga uttrycka, utmana och utveckla sig själva.

Vad är bra ledarskap för dig?

En bra ledare är inkluderande. Du måste ta in olika perspektiv och inse att det finns många sätt att se och tänka om saker och ting. Inbjud och uppmuntra och tänk inte ”mitt sätt” eller ”det bästa sättet”.

Folk som inte vågar då, hur ska man möta dem?

Rädsla känner vi alla, frågan är om man vill bemöta den. Ledarens roll är att se, lyssna och sträva efter att förstå. Men det måste finnas en egen gnista hos dig! Du har ett eget ansvar, ingen kan tvinga dig.

Läs mer om Studiefrämjandets dansverksamhet!

Ur Cirkeln nr 3 2014.

  • Text: Thomas Östlund
  • Senast ändrad: 2 juli 2020