• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Möt rapparen Laila

Läs intervjun med rapparen Laila Josefin Johansson från Gävle och få en inblick i hennes passion för hiphopen. (Ur Cirkeln nr 1 2018)

Namn: Laila Josefin Johansson.
Ålder: 20
Bor: Lägenhet i Gävle.
Familj: Mamma och två syskon.
Gör: Har pluggat djurvård. Söker jobb just nu.
Gillar: Katter.
Ogillar: Vad ogillar man egentligen? Jo, en sak jag verkligen ogillar är kaviar.

Vilken är din passion?

Musik! Så länge jag kan minnas har det varit musik. Mycket hiphop, men jag lyssnar på allt som är bra. Man kan väl säga att jag är ett överintresserat musikpretto.

Varför hiphop?

Jag har alltid gillat att skriva och hiphopen är ju textbaserad. Rapen har blivit mitt uttryck.

Vad spelar du för instrument?

Inget alls, men jag gör en del beats på datorn. Just nu gör jag musik med en tjej som heter Claudia Berglund. Vi kallar oss LJ Clouds.

Vad handlar dina texter om?

Alltså, jag har varit med om mycket. Man kan säga att jag levt ett långt liv, fast på några få år. Texterna tar upp hur det är att vara ung i dag. Att många liksom bara glider runt och tror att de äger världen. Men det är inga deppiga texter, utan med sarkastisk humor. Sen vill jag också peppa den kvinnliga delen av världen med mina texter.

Hur viktigt är det att nå ut till andra med det du gör?

I tio år har jag bara hållit på för mig själv. Vi har precis börjat ge oss ut i offentligheten. Jag hoppas att folk kan relatera till och känna igen sig i mina texter. Att berätta om sig själv är som terapi, både för mig själv och även för andra, hoppas jag.

Hur samarbetar ni med Studiefrämjandet?

Vi har fått studiotid för att spela in vår första EP. Sen har vi ju Philip som jobbar där. Man kan säga att vi använder oss av Philip, nästan som en typ av manager. Det är bra.

Vad händer nu närmast?

Just nu är det lite stressigt men sjukt kul. Vi ska vara med i Studiefrämjandets Livekarusellen och ge ut EP:n. Jag vill fortsätta satsa på musiken, men mest av allt jobba med positiva människor och må bra.

Läs mer om Studiefrämjandets musikverksamhet!

Ur Cirkeln nr 1 2018.

  • Text: Thomas Östlund
  • Senast ändrad: 2 juli 2020