• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Min passion: Möt Hedda Holmberg

Möt dansaren och cirkelledaren Hedda Holmberg från Stockholm. Hon berättar om hur det är att vara dansledare och om sina drömmar och framtidsplaner. (Ur Cirkeln nr 3 2021)

Tänk bort rätt och fel i dansen

Namn: Hedda Holmberg, 21
Bor: Knivsta, men flyttar snart till Stockholm
Familj: Singel. Mamma, pappa och storebror.
Gör: Jobbar med sociala medier och hjälper till med events på företaget Stronger. Frilansar som dansare.
Lyssnar på: Mest rnb och hiphop, musik som det går att dansa och koreografera till.

Du har passion för dans, varför?

I dansen kan du få utlopp för hur du mår utan att behöva säga det med ord, vilket jag ibland kan ha lite svårt för. Dansen är kreativitet och glädje. Och nästan som en typ av terapi. Jag har dansat så länge jag kan minnas.

Vad dansar du?

Mest streetdance, hiphop och streetjazz. Det finns många olika dansstilar som är svåra att förklara. Det bästa är att googla, det finns massor av feta videos att kolla på.

Kan alla dansa?

Ja absolut. Så klart att det finns olika nivåer. Det är skillnad på att dansa och vara dansare. Till den som inte vågar säger jag helt ärligt: I en danssal bryr man sig inte så mycket om vad andra gör. De flesta är inne i sin egen bubbla. Tänk bort rätt eller fel, du dansar för din egen skull, inte för någon annan.

Du har varit ledare i danscirklar, bland annat i Studiefrämjandet. Vad krävs av en bra danslärare?

Du måste ha dansglädje, för det smittar av sig. Sedan krävs planering, vilket jag nog inte var så bra på tidigare. När jag väl insåg att jag borde planera, kom jag till klasserna med mer lugn och en känsla av att ha koll. Men ta det inte allt för seriöst, glöm inte att dans ska vara kul.

Vad har du för framtidsplaner?

Målet är att jobba med dans. Jag har dansat på Sommarkrysset och Lotta på Liseberg. Ska hjälpa till att koreografera dansnummer för ett stort program på TV4 våren 2022. Jag skulle vilja vara med i en större produktion eller turné. Gärna också koreografera mer. Nu flyttar jag till Stockholm och känner att jag är på rätt plats och på rätt spår.

Läs mer om Studiefrämjandets dansverksamhet!

Ur Cirkeln nr 3 2021.