• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Min passion: Långfilm på gång

Läs intervju med skådespelaren och konstnären Ibrahim Tunc från Gävle. Just nu är han involverad i ett stort filmprojekt som heter "En stjärna kan falla", och håller också på med cirkus och dans. (Ur Cirkeln nr 1 2021)

Namn: Ibrahim Tunc, 32.
Bor: Lägenhet i Gävle. 

Familj: Sambo, föräldrar och fem syskon. 

Gör: Cirkuspedagog på Kulturskolan i Gävle.
Läser: Mest facklitteratur om film, teater och skådespeleri.
Lyssnar på: Demien Rice och andra singer-songwriters.
Favoritfilm: Interstellar.

Vilken är din passion?

Allt som har med konst att göra! Just nu mest skådespeleri. Jag gillar att uttrycka olika karaktärer. Jag håller också på med cirkus och dans, de fysiska uttrycken är spännande.

Du är involverad i film?

Jag är en del av ett filmprojekt på Studiefrämjandet här i Gävle. I stället för att vänta på roller började jag göra egna filmer.

Vad gör ni i projektet?

Vi träffas olika grupper på kvällar och helger och gör film. Jag känner mycket folk här i stan och många är intresserade av film. Vissa jobbar med manus, några filmar och sköter ljud och ljus. Andra tycker om att skådespela. Några kan mycket inom sitt område, andra är nybörjare och lär sig på vägen. Fast vi lär 
oss allihopa hela tiden.

Hur ser skapandeprocessen ut?

Kortfattat kan man säga att vi har en idé om hur det ska bli, och sedan är det massor av utmaningar på vägen dit. Hela processen att skapa tillsammans är spännande. Så klart vill vi även göra något som vi kan visa upp och som finns kvar.

Vad är på gång just nu?

Ett riktigt stort projekt som kommer involvera femtio personer. Jag har skrivit en långfilm som vi ska spela in i sommar. Den heter En stjärna kan falla och handlar om två killar. Den ena har utländsk bakgrund och håller på med dans och den andra är en svensk kickboxare. De befinner sig i samma läge i livet, men tillhör olika grupper och deras vägar korsas, eller kraschar kan man säga. De ställs inför olika vägval.

Vad får ni hjälp med av Studiefrämjandet?

Att komma igång med studiecirklarna. Vi får hjälp med lokaler och utrustning, och även om vi vill söka pengar från olika håll. Superbra.

Kolla in Ibrahim Tunc på YouTube!

Läs mer om Studiefrämjandets film- och mediaverksamhet!

Ur Cirkeln nr 1 2021.

  • Text: Thomas Östlund
  • Senast ändrad: 1 april 2021