• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Linus jagar soundet

Läs intervjun med nya cirkelledaren Linus Andersson från Skoghall och om hans tankar kring musik, mål och jakten på det perfekta soundet. (Ur Cirkeln nr 2 2014)

Namn: Linus Andersson
Ålder: 23 år.
Bor: Skoghall
Familj: Flickvännen Mathilda och hunden Annie.
Intressen: Spelar bas och gillar tv-spel.
På väg mot: Att lära känna min nya bandkompis Rikard och hitta ett sätt att göra musik tillsammans.
Drömmer om: Att beröra och väcka känslor med mina låtar.
Spelar: Olika musikgenrer men gillar mest glamrock som till exempel Mötley Crüe.

Vilken cirkel i Studiefrämjandet leder du?

Jag har precis startat ett band tillsammans med en bekant. Vi fann varandra när jag skulle köpa en ny bas. Båda var i startgroparna till ett nytt projekt och vi bestämde oss snabbt för att testa att spela tillsammans. Nu är vi i en process där vi försöker hitta vårt eget sound.

Hur är du som ledare?

Jag är ganska ny i den här typen av ledarroll men har testat på att ha huvudansvar för ett band tidigare. Då gick det inte så där jättebra, även om jag alltid försökte vara mån om de nya bandmedlemmarna. Nu har jag gått en musikledarutbildning som jag hoppas ska ge mig mer kött på benen.

Bästa rådet till en ny cirkelledare?

Att vara lyhörd och lyssna på alla. Ta sig tid och ha förståelse för att alla är olika och behöver därför olika mycket stöd för att utvecklas. Tålamod är också jätteviktigt.

Vad betyder musik för dig?

Det är ett sätt att förmedla känslor. Typ av känsla spelar egentligen ingen roll, bara det känns. Förut drömde jag om pengar och tjejer, men nu för tiden vill jag mest skapa någon form av reaktioner hos min publik. Lyckas jag med det räcker det gott och väl.

Vad är målet med er musikcirkel?

Att utmana gränserna och göra något som är kul. Och att skapa bra musik så klart. Vi känner inte varandra särskilt väl i mitt band ännu och det gör hela det här projektet jättespännande.

Läs mer om Studiefrämjandets musikverksamhet!

Ur Cirkeln nr 2 2014.

  • Text: Elma Pasalic
  • Senast ändrad: 2 juli 2020