• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

KlimatHoppMötet i Eskilstuna

Så här såg programmet ut för KlimatHoppMötet 2023 i Eskilstuna.

Lördag 23 september
Tid: 10.00 - 17.45
Plats: Återbruksgallerian ReTuna, Folkestaleden 7 

Program

10.00-10.15       
Invigning
Emma Gustafsson, Lira musikkollo och Simon Glimtoft, ReTuna 

12.45-13.15
Lunchkonsert med Djurgårdsskolans musikklasser

10.00 - 16.00
Prova på återbrukshantverk med Recycle Design och Eskilstuna Makerspace! Kolla in våra lokaler och få hjälp att tillsammans med våra deltagare testa några olika tekniker för hur du på ett enkelt sätt skapar nytt av gammalt eller förlänger livet på dina saker.

Kom och prata energi med Sörmlands Energiförening och Anders Olsson.

ReTunas återbruksbutiker håller öppet.

Konferensen

10.30-11.30
Maria Soxbo, Klimatklubben riks: Ställ om - allt att vinna på ett klimatsmart liv

11.45-12.30
Mårten Falk, Klimataktion: Samklang - Mårten Falk berättar om hur hans omställning till ett klimatsmart liv ledde till ökad livskvalitet, bättre hälsa, ekonomiskt oberoende och krisberedskap. 

12.30-13.30
Lunch

13.30-14.00
Eskilstuna kommun: Klimatevolution Eskilstuna - hur går det?

14.15-16.00         
Sofi Håkansson: Visionsworkshop

16.30-17.45          
Emil Jensen: Än susar skogen
Boka din plats här:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeROVXdzsw6biBresEkfEOKvRMpaehpzSI_5nkWlYW1mu2vbQ/viewform?usp=sf_link

Medverkande

Maria Soxbo

Bild på Maria Soxbo Foto: Pressbild
Maria Soxbo är journalist, författare, greenfluencer och en av grundarna till Klimatklubben.

Hennes bok ”Ställ om! Allt att vinna på ett klimatsmart liv” vänder på begreppet omställning och utgår från målet den hållbara människan och visar  både hur vi kan ta oss dit och allt vi har att vinna på det.
Målet är att överraska, helst både en, två och tre gånger och försöka svara på frågan: "What"s in it for me?" För det fina med omställningen - både den personliga och den samhälleliga - är att de allra flesta av oss kommer att gå ur den som vinnare.

Mårten Falk

Mårten Falk Foto: Pressbild

Mårten Falk är musikern som åt kött och flög halva jorden för nästa konsert. En rekordvarm sommar och en sextonårings seglats över Atlanten fick honom att ställa om hela livet. Ett beslut som ledde till ökad livskvalitet, bättre hälsa, ekonomiskt oberoende och krisberedskap. Klimatomställningens bieffekter kan leda till en rad positiva bieffekter som en fredligare, mer jämställd och demokratisk värld menar Mårten Falk.

Sofi Håkansson

Sofi Håkansson Foto: Pressbild

Vi behöver ställa om. Men hur ser det omställda samhället ut? Och hur gör vi för att ta oss dit? Välkomna till en visionsworkshop där vi får drömma och blicka framåt mot den värld vi vet är möjlig. Med interaktiva övningar tittar vi närmare på våra egna visioner och får ta del av andras. En hoppfull och inspirerande workshop som tänder gnistan till handling, egen och gemensam, för att manifestera det vi längtar efter att se hända. Vi är dem vi har väntat på. Workshopledare: Sofi Håkansson, lärare på folkhögskolekursen Hållbara gemenskaper och utbildare för Omställningsnätverket.

Emil Jensen

Emil Jensen Foto: Pressbild

Emil Jensen är estradpoet, musiker och stå upp-komikern som har förenat allt han gör till en helt egen genre. En blandning av popmusik, poesi, stuppkomik och liggnertragik. Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemnag som genomsyrar hans texter och artisteri som inte lämnar någn berörd. Han gör kåserier på söndagr i "Godmorgon, världen" i Sveriges Radio P1 där han ockås hörs återkommande i "Tankar för dagen". "Än susar skogen" är en föreställning om det snillrika livet på jorden, om hållbarhet och fred.