• Language

    Use Google Translate to view the web site in another language.

Gå till Studiefrämjandet.se

Hundgodis

Har du fått en påse med hundgodis under Hundens vecka? Då har du fått Musselmunch. Här kan du läsa mer om innehållet.

Studiefrämjandet har hållbarhet som ledstjärna så vi valde att ha Musselmunch i Hundens veckas hundgodispåsar då det var det miljö- och klimatbästa hundgodis vi kunde hitta. 

Under Hundens vecka pågår en mängd aktiviteter som din hund kan delta i och ibland behövs det lite godis att locka med eller som belöning eller som sökobjekt i en nosövning. 

Musselmunch och svenska musslor

Musselmunch är ett svenskt hundgodis baserat på MSC-klassificerade blåmusslor från Orust tillverkat av Glufs. Blåmusslan har naturligt förekommande glukosamin, omega-3, aminosyror och mineraler. 

Glukosamin används av veterinär för att stärka ben och leder. Omega-3-fettsyrorna EPA och DHA har anti-inflammatoriska egenskaper som kan bidra till att minska inflammation i leder och lindra smärta och stelhet. 

Ett annat sätt att hålla din hund frisk är genom fysiska utmaningar. Kika om du hittar någon bra kurs du och din hund kan delta i på Studeifrämjandets hemsida www.studieframjandet.se.

På Glufs hemsida står det att läsa följande:

Ingredienser

Blåmusslor (KRAV), havre, potatis, ärtor, åkerböna (KRAV), ärtstärkelse, linfrö, rapsolja, ärtprotein, bryggerijäst

Näringsämnen

Råprotein 25,5%, råfett & råolja 11,0%, växttråd 4%, råaska 4,8%, omega-3 1,6%, kalcium 0,95%, fosfor 0,44%, kalium 0,55%, natrium 0,37% g, magnesium 0,11%

Mer om musselmunch kan du läsa på glufs.co