Lyckas med surdegsbrödet
Lyckas med surdegsbrödet
Välkommen till en av höstens kortkurser med tema hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna workshop fokuserar på surdegsbrödet.
Innehåll
På den här kursen får du baka ditt eget surdegsbröd på ett enkelt sätt som inte tar massa tid .
Vi har laddat upp med aktiv surdeg och ledaren tar med färdigt bröd för alla deltagare att få smaka.
Med dig från kursen får du sedan en deg i form som du jäser över natten. Därefter skjuts formen in i ugnen och du har färskt bröd hemma morgonen därpå.
Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper, men tillgång till ugn när du kommer hem för att baka färdigt ditt surdegsbröd.
TIllgänglighet
Kursen hålls i vårt fräscha och tillgänglighetsanpassade verksamhetskök samt intilliggande föreläsningssal.
Närmaste hållplats är Redbergsplatsen, men goda kommunikationer från flera olika håll.
Kursmaterial
Alla ingredienser till våra bröd finns på plats och ingår i kursavgiften.
Ta med
Du behöver ta med en egen brödform.
Hållbart arrangemang
Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda. Kursen är en del av temat klimatköket, där vi under hösten presenterar flera olika kortkurser som lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.
Ledare
Florina är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har precis startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.
Kontakt
Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10
Dela sida:
Dela: