• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Lyckas med surdegsbrödet

Egentillverkade naturliga produkter av kursledare Florina Lachmann

Lyckas med surdegsbrödet

Välkommen till en av höstens kortkurser med tema hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna workshop fokuserar på surdegsbrödet.

Innehåll

På den här kursen får du baka ditt eget surdegsbröd på ett enkelt sätt som inte tar massa tid .

Vi har laddat upp med aktiv surdeg och ledaren tar med färdigt bröd för alla deltagare att få smaka.

Med dig från kursen får du sedan en deg i form som du jäser över natten. Därefter skjuts formen in i ugnen och du har färskt bröd hemma morgonen därpå. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper, men tillgång till ugn när du kommer hem för att baka färdigt ditt surdegsbröd. 

TIllgänglighet

Kursen hålls i vårt fräscha och tillgänglighetsanpassade verksamhetskök samt intilliggande föreläsningssal. 

Närmaste hållplats är Redbergsplatsen, men goda kommunikationer från flera olika håll. 

Kursmaterial

Alla ingredienser till våra bröd finns på plats och ingår i kursavgiften. 

Ta med

Du behöver ta med en egen brödform. 

Hållbart arrangemang

Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda. Kursen är en del av temat klimatköket, där vi under hösten presenterar flera olika kortkurser som lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.

Ledare

Florina är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har precis startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.

Kontakt

Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10

Välkommen till en av höstens kortkurser med tema hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna workshop fokuserar på surdegsbrödet.

Anmäl dig

Innehåll

På den här kursen får du baka ditt eget surdegsbröd på ett enkelt sätt som inte tar massa tid .

Vi har laddat upp med aktiv surdeg och ledaren tar med färdigt bröd för alla deltagare att få smaka.

Med dig från kursen får du sedan en deg i form som du jäser över natten. Därefter skjuts formen in i ugnen och du har färskt bröd hemma morgonen därpå. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper, men tillgång till ugn när du kommer hem för att baka färdigt ditt surdegsbröd. 

TIllgänglighet

Kursen hålls i vårt fräscha och tillgänglighetsanpassade verksamhetskök samt intilliggande föreläsningssal. 

Närmaste hållplats är Redbergsplatsen, men goda kommunikationer från flera olika håll. 

Kursmaterial

Alla ingredienser till våra bröd finns på plats och ingår i kursavgiften. 

Ta med

Du behöver ta med en egen brödform. 

Hållbart arrangemang

Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda. Kursen är en del av temat klimatköket, där vi under hösten presenterar flera olika kortkurser som lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.

Ledare

Florina är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har precis startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.

Kontakt

Anton Adler
Anton Adler Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län