• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Mjölksyrefermentera grönsaker

Egentillverkade naturliga produkter av kursledare Florina Lachmann

Mjölksyrefermentera grönsaker

Välkommen till en av höstens kortkurser med tema hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna workshop fokuserar på mjölksyrefermentering.

Innehåll

Här lär du dig hur du mjölksyrefermenterar grönsaker samtidigt som vi gör vår egen kimchi och surkål. 

Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som både är stark, krispig, syrlig och intensiv. Ett perfekt tillbehör till en mängd maträtter.

Surkål görs genom en process som ger kålen bättre lagringsduglighet och högre näringsvärde än färsk vitkål. 

Under kursen får du knepen för att få den bra i smak och med god hållbarhet för lagring. 

Du får med dig din egen kimchi hem från kursen. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

TIllgänglighet

Kursen hålls i vårt fräscha och tillgänglighetsanpassade verksamhetskök samt intilliggande föreläsningssal. 

Närmaste hållplats är Redbergsplatsen, men goda kommunikationer från flera olika håll. 

Kursmaterial

Alla ingredienser till kimchin finns på plats och ingår i kursavgiften. 

Ta med

Du behöver ta med 2 halvliters- eller litersburkar med bygellås eller annat tätslutande lock.

Hållbart arrangemang

Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda. Kursen är en del av temat klimatköket, där vi under hösten presenterar flera olika kortkurser som lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.

Ledare

Florina är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har precis startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.

Kontakt

Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10

Välkommen till en av höstens kortkurser med tema hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna workshop fokuserar på mjölksyrefermentering.

Anmäl dig

Innehåll

Här lär du dig hur du mjölksyrefermenterar grönsaker samtidigt som vi gör vår egen kimchi och surkål. 

Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som både är stark, krispig, syrlig och intensiv. Ett perfekt tillbehör till en mängd maträtter.

Surkål görs genom en process som ger kålen bättre lagringsduglighet och högre näringsvärde än färsk vitkål. 

Under kursen får du knepen för att få den bra i smak och med god hållbarhet för lagring. 

Du får med dig din egen kimchi hem från kursen. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper.

TIllgänglighet

Kursen hålls i vårt fräscha och tillgänglighetsanpassade verksamhetskök samt intilliggande föreläsningssal. 

Närmaste hållplats är Redbergsplatsen, men goda kommunikationer från flera olika håll. 

Kursmaterial

Alla ingredienser till kimchin finns på plats och ingår i kursavgiften. 

Ta med

Du behöver ta med 2 halvliters- eller litersburkar med bygellås eller annat tätslutande lock.

Hållbart arrangemang

Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda. Kursen är en del av temat klimatköket, där vi under hösten presenterar flera olika kortkurser som lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.

Ledare

Florina är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har precis startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.

Kontakt

Anton Adler
Anton Adler Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län