Mjölksyrefermentera grönsaker
Mjölksyrefermentera grönsaker
Välkommen till en av höstens kortkurser med tema hållbart självhushåll. Här gör vi under handledning våra egna naturliga produkter och denna workshop fokuserar på mjölksyrefermentering.
Innehåll
Här lär du dig hur du mjölksyrefermenterar grönsaker samtidigt som vi gör vår egen kimchi och surkål.
Kimchi är en traditionell koreansk fermenterad rätt som både är stark, krispig, syrlig och intensiv. Ett perfekt tillbehör till en mängd maträtter.
Surkål görs genom en process som ger kålen bättre lagringsduglighet och högre näringsvärde än färsk vitkål.
Under kursen får du knepen för att få den bra i smak och med god hållbarhet för lagring.
Du får med dig din egen kimchi hem från kursen.
Förkunskaper
Du behöver inga förkunskaper.
TIllgänglighet
Kursen hålls i vårt fräscha och tillgänglighetsanpassade verksamhetskök samt intilliggande föreläsningssal.
Närmaste hållplats är Redbergsplatsen, men goda kommunikationer från flera olika håll.
Kursmaterial
Alla ingredienser till kimchin finns på plats och ingår i kursavgiften.
Ta med
Du behöver ta med 2 halvliters- eller litersburkar med bygellås eller annat tätslutande lock.
Hållbart arrangemang
Ingredienserna som används i den här kursen är i största möjliga utsträckning naturliga och hållbart framställda. Kursen är en del av temat klimatköket, där vi under hösten presenterar flera olika kortkurser som lär dig göra egna naturliga produkter på ett klimatsmart sätt. Vi fokuserar på produkter som ofta innehåller mycket tillsatser eller kemikalier om de köps färdiga.
Ledare
Florina är utbildad miljövetare och aktiv inom omställningsrörelsen. Hon har precis startat initiativet Klimatköket för att dela med sig av sina kunskaper om hållbar matlagning och annat som kan göras själv hemma i köket.
Kontakt
Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10
Dela sida:
Dela: