• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Italienska med munnen full med Italienska föreningen

risotto

Italienska med munnen full med Italienska föreningen

En kurs för dig som vill lära dig laga italiensk mat, få en djupare förståelse för italiensk matkultur, samt kunna läsa enkla texter och uttrycka dig med enkla fraser med Italienska föreningen i samarbete med Studiefrämjandet.

Få en djupare förståelse för italiensk matkultur, samt kunna läsa enkla texter och uttrycka dig med enkla fraser om mat- och sociala sammanhang.

Kursen är utformad och genomförs av kursledaren Simona och chef Paolo. Vi kommer att prata på svenska (Simona) och italiensk-engelska (Paolo) om råvaror - det viktigaste inom italiensk matlagning - var de kommer ifrån, vilken säsong de är som bäst, var man kan köpa de bästa råvarorna här i Sverige och ge tips om passande vin.

Upplägg

4 träffar. 16 studietimmar totalt.

Varje tillfälle börjar med en kort teoridel (45 minuter), följt av matlagning och därefter njuter vi av en tvårättersmiddag samtidigt som vi samtalar om kultur, resmål, historia och vardagliga ämnen, precis som i Italien!

Anmälan

Alla som deltar behöver vara medlemmar i Italienska föreningen. För nya medlemmar tillkommer en medlemsavgift på 200kr som då gäller ett år framåt. Den här avgiften betalas direkt till föreningen. 

Material

Kostnader för mat tillkommer med ungefär 150 kr per tillfälle och deltagare och betalas till kursledaren på plats (Totalt 600 kr för 4 tillfälle).

 

#göteborgsjuhäradht2024

Kontakt

Carolina Rosén
Verksamhetsutvecklare
carolina.rosen@studieframjandet.se
070-869 78 88

En kurs för dig som vill lära dig laga italiensk mat, få en djupare förståelse för italiensk matkultur, samt kunna läsa enkla texter och uttrycka dig med enkla fraser med Italienska föreningen i samarbete med Studiefrämjandet.

Anmäl dig

Få en djupare förståelse för italiensk matkultur, samt kunna läsa enkla texter och uttrycka dig med enkla fraser om mat- och sociala sammanhang.

Kursen är utformad och genomförs av kursledaren Simona och chef Paolo. Vi kommer att prata på svenska (Simona) och italiensk-engelska (Paolo) om råvaror - det viktigaste inom italiensk matlagning - var de kommer ifrån, vilken säsong de är som bäst, var man kan köpa de bästa råvarorna här i Sverige och ge tips om passande vin.

Upplägg

4 träffar. 16 studietimmar totalt.

Varje tillfälle börjar med en kort teoridel (45 minuter), följt av matlagning och därefter njuter vi av en tvårättersmiddag samtidigt som vi samtalar om kultur, resmål, historia och vardagliga ämnen, precis som i Italien!

Anmälan

Alla som deltar behöver vara medlemmar i Italienska föreningen. För nya medlemmar tillkommer en medlemsavgift på 200kr som då gäller ett år framåt. Den här avgiften betalas direkt till föreningen. 

Material

Kostnader för mat tillkommer med ungefär 150 kr per tillfälle och deltagare och betalas till kursledaren på plats (Totalt 600 kr för 4 tillfälle).

 

#göteborgsjuhäradht2024

Kontakt

Carolina Rosén
Carolina Rosén Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län