• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Styckningskurs vilt

Vi följer viltets väg från skott till stekpanna och lär dig förvalta förstklassig råvara på bästa sätt.

Innehåll

Under denna kurs får du praktisk och teoretisk kunskap i hur du flår och styckar ett klövvilt.

Kursen följer dig och viltet från skottögonblicket till stekpannan, vi går igenom hela kedjan med transport, nedkylning, mörning, hygien, flåteknik, styckning, förpackning och fördelning av köttlott.

Vi pratar igenom olika val och metoder beroende på vilt och situation samt ger tips om utrustning och tekniker.

Omfattning

Detta är en endagskurs där du under handledning får delta i att flå och stycka en dovhjort  i vårt proffsiga och fullt utrustade verksamhetskök med tillhörande slakteri. 

Detta varvas med teoretiska genomgångar som knyter ihop de olika stegen.

Kursmaterial

All utrustning, material och kött finns på plats och ingår i kursavgiften.

Köttet vi hanterar fördelas på kursdeltagarna att ta med hem och servera en god måltid.

Kaffe och fralla ingår också i kursdagen.

Ledare

Våra kursledare är mycket erfarna inom styckning och utbildade viltundersökare med stort fokus på hygien och pedagogik. Kursen följer Svenska Jägareförbundets utbildning inom tillvaratagande.

#göteborgsjuhäradvt2024

Kontakt

Paavo Väyrynen
Verksamhetsutvecklare
Borås
paavo.vayrynen@studieframjandet.se
070-619 25 32

Vi följer viltets väg från skott till stekpanna och lär dig förvalta förstklassig råvara på bästa sätt.

Anmäl dig

Innehåll

Under denna kurs får du praktisk och teoretisk kunskap i hur du flår och styckar ett klövvilt.

Kursen följer dig och viltet från skottögonblicket till stekpannan, vi går igenom hela kedjan med transport, nedkylning, mörning, hygien, flåteknik, styckning, förpackning och fördelning av köttlott.

Vi pratar igenom olika val och metoder beroende på vilt och situation samt ger tips om utrustning och tekniker.

Omfattning

Detta är en endagskurs där du under handledning får delta i att flå och stycka en dovhjort  i vårt proffsiga och fullt utrustade verksamhetskök med tillhörande slakteri. 

Detta varvas med teoretiska genomgångar som knyter ihop de olika stegen.

Kursmaterial

All utrustning, material och kött finns på plats och ingår i kursavgiften.

Köttet vi hanterar fördelas på kursdeltagarna att ta med hem och servera en god måltid.

Kaffe och fralla ingår också i kursdagen.

Ledare

Våra kursledare är mycket erfarna inom styckning och utbildade viltundersökare med stort fokus på hygien och pedagogik. Kursen följer Svenska Jägareförbundets utbildning inom tillvaratagande.

#göteborgsjuhäradvt2024

Kontakt

Paavo Väyrynen Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Viltvård i Västra Götalands län