• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Styckning samt förädling av vilt

Vi följer viltets väg från efter skott till kök och lär dig förvalta förstklassig råvara på bästa sätt.

Innehåll

Under denna kurs får du praktisk och teoretisk kunskap om hur du flår och styckar ett klövvilt samt hur du förädlar råvarorna på bästa vis.

Kursen följer dig och viltet från skottögonblicket till stekpannan, vi går igenom hela kedjan med transport, nedkylning, mörning, hygien, flåteknik, styckning, förpackning och fördelning av köttlott. Vi pratar igenom olika val och metoder beroende på vilt och situation samt ger tips om utrustning och tekniker.

Dag 1 - styckning

Under handledning får du flå och stycka en dovhjort i vårt proffsiga och fullt utrustade verksamhetskök med tillhörande slakteri. 

Detta varvas med teoretiska genomgångar som knyter ihop de olika stegen. 

Kaffe och fralla serveras. 

Dag 2 - Styckning, rökning samt torkning av vilt

Nu är de dags att förädla råvarorna. Vi kommer att röka kött som fördelas på deltagarna.

Vi går igenom grunderna vid rökning och saltning samt vilka detaljer lämpar sig bäst till vad.

Vi kommer att tillverka torklådor som deltagarna får med sig hem och själva kan laddar upp med det saltade köttet som förbereddes vid styckningen.

Vi kommer dessutom att grilla hamburgare som serveras med lämpliga tillbehör, så denna dagen ingår lunch.

Kursmaterial

All utrustning, material för torklådor och kött finns på plats och ingår i kursavgiften.

Ta med

Du behöver ha en plan så att du kan få med dig kött och torklåda hem efter dag 2.

Ledare

Våra kursledare är mycket erfarna inom styckning och utbildade viltundersökare med stort fokus på hygien och pedagogik. Kursen följer Svenska Jägareförbundets utbildning inom tillvaratagande.

#göteborgsjuhäradvt2024

Kontakt

Paavo Väyrynen
Verksamhetsutvecklare
Borås
paavo.vayrynen@studieframjandet.se
070-619 25 32

Vi följer viltets väg från efter skott till kök och lär dig förvalta förstklassig råvara på bästa sätt.

Anmäl dig

Innehåll

Under denna kurs får du praktisk och teoretisk kunskap om hur du flår och styckar ett klövvilt samt hur du förädlar råvarorna på bästa vis.

Kursen följer dig och viltet från skottögonblicket till stekpannan, vi går igenom hela kedjan med transport, nedkylning, mörning, hygien, flåteknik, styckning, förpackning och fördelning av köttlott. Vi pratar igenom olika val och metoder beroende på vilt och situation samt ger tips om utrustning och tekniker.

Dag 1 - styckning

Under handledning får du flå och stycka en dovhjort i vårt proffsiga och fullt utrustade verksamhetskök med tillhörande slakteri. 

Detta varvas med teoretiska genomgångar som knyter ihop de olika stegen. 

Kaffe och fralla serveras. 

Dag 2 - Styckning, rökning samt torkning av vilt

Nu är de dags att förädla råvarorna. Vi kommer att röka kött som fördelas på deltagarna.

Vi går igenom grunderna vid rökning och saltning samt vilka detaljer lämpar sig bäst till vad.

Vi kommer att tillverka torklådor som deltagarna får med sig hem och själva kan laddar upp med det saltade köttet som förbereddes vid styckningen.

Vi kommer dessutom att grilla hamburgare som serveras med lämpliga tillbehör, så denna dagen ingår lunch.

Kursmaterial

All utrustning, material för torklådor och kött finns på plats och ingår i kursavgiften.

Ta med

Du behöver ha en plan så att du kan få med dig kött och torklåda hem efter dag 2.

Ledare

Våra kursledare är mycket erfarna inom styckning och utbildade viltundersökare med stort fokus på hygien och pedagogik. Kursen följer Svenska Jägareförbundets utbildning inom tillvaratagande.

#göteborgsjuhäradvt2024

Kontakt

Paavo Väyrynen Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Viltvård i Västra Götalands län