Mat för hälsa och en välmående tarmflora
Mat för hälsa och en välmående tarmflora
Kom på matlagningskurs med utgångspunkt i den asiatiska köket och fokus på vegetarisk mat för balans och hälsa.
Innehåll
Här får du i matlagningen fokusera på att främja en hälsosam tarmflora.
Vi utforskar olika typer av näringsrika livsmedel, som fermenterade livsmedel och fiberrika grönsaker, och deras positiva effekter på tarmhälsan.
Allt vi tillagar är vegetariskt och passar även utmärkt för den laktosintoleranta.
Den här är en av 3 endagskurser inom asiatisk matlagning (framför allt kinesisk, japansk och koreansk) som vi bjuder in till under hösten. Du hittar alla här.
Upplägg
Endagskurs som kombinerar teoripass, praktisk matlagning, samtal och avsmakning.
Vi kommer laga mat utifrån utifrån en meny bestående av:
- Förrätt på Kimchi (traditionell koreansk fermenterad kål med kryddor och vitlök).
- Huvudrätt med Tempeh tacos (kryddig marinerad tempeh i mjuka tortillabröd med avokado, koriander och en syrlig fermentsås)
- Efterrätt blir en typ av fruktsallad
Förkunskap
Du behöver ingen speciell förkunskap för att delta.
Material
Kostnad för ingredienser till matlagningen tillkommer med högst 200kr per deltagare. Mer information om hur det kommer gå till med inköp och betalning skickas i samband med start.
Ledare
Shirley Li kommer från Hong Kong och har sedan hon var barn lärt sig att mat är både medicin och njutning. För Shirley är mat är ett uttryck för kärlek i subtil form och hon ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper.
#göteborgsjuhäradht2023
Kontakt
Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10