• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Mat för hälsa och en välmående tarmflora

person tillagar kimchi

Mat för hälsa och en välmående tarmflora

Kom på matlagningskurs med utgångspunkt i den asiatiska köket och fokus på vegetarisk mat för balans och hälsa.

Innehåll

Här får du i matlagningen fokusera på att främja en hälsosam tarmflora.

Vi utforskar olika typer av näringsrika livsmedel, som fermenterade livsmedel och fiberrika grönsaker, och deras positiva effekter på tarmhälsan.

Allt vi tillagar är vegetariskt och passar även utmärkt för den laktosintoleranta. 

Den här är en av 3 endagskurser inom asiatisk matlagning (framför allt kinesisk, japansk och koreansk) som vi bjuder in till under hösten. Du hittar alla här.

Upplägg

Endagskurs som kombinerar teoripass, praktisk matlagning, samtal och avsmakning.

Vi kommer laga mat utifrån utifrån en meny bestående av:

  • Förrätt på Kimchi (traditionell koreansk fermenterad kål med kryddor och vitlök).
  • Huvudrätt med Tempeh tacos (kryddig marinerad tempeh i mjuka tortillabröd med avokado, koriander och en syrlig fermentsås)
  • Efterrätt blir en typ av fruktsallad

Förkunskap

Du behöver ingen speciell förkunskap för att delta.

Material

Kostnad för ingredienser till matlagningen tillkommer med högst 200kr per deltagare. Mer information om hur det kommer gå till med inköp och betalning skickas i samband med start.

Ledare

Shirley Li kommer från Hong Kong och har sedan hon var barn lärt sig att mat är både medicin och njutning. För Shirley är mat är ett uttryck för kärlek i subtil form och hon ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper. 

 

#göteborgsjuhäradht2023

Kontakt

Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10

Kom på matlagningskurs med utgångspunkt i den asiatiska köket och fokus på vegetarisk mat för balans och hälsa.

Ställ dig på väntlistan

Innehåll

Här får du i matlagningen fokusera på att främja en hälsosam tarmflora.

Vi utforskar olika typer av näringsrika livsmedel, som fermenterade livsmedel och fiberrika grönsaker, och deras positiva effekter på tarmhälsan.

Allt vi tillagar är vegetariskt och passar även utmärkt för den laktosintoleranta. 

Den här är en av 3 endagskurser inom asiatisk matlagning (framför allt kinesisk, japansk och koreansk) som vi bjuder in till under hösten. Du hittar alla här.

Upplägg

Endagskurs som kombinerar teoripass, praktisk matlagning, samtal och avsmakning.

Vi kommer laga mat utifrån utifrån en meny bestående av:

  • Förrätt på Kimchi (traditionell koreansk fermenterad kål med kryddor och vitlök).
  • Huvudrätt med Tempeh tacos (kryddig marinerad tempeh i mjuka tortillabröd med avokado, koriander och en syrlig fermentsås)
  • Efterrätt blir en typ av fruktsallad

Förkunskap

Du behöver ingen speciell förkunskap för att delta.

Material

Kostnad för ingredienser till matlagningen tillkommer med högst 200kr per deltagare. Mer information om hur det kommer gå till med inköp och betalning skickas i samband med start.

Ledare

Shirley Li kommer från Hong Kong och har sedan hon var barn lärt sig att mat är både medicin och njutning. För Shirley är mat är ett uttryck för kärlek i subtil form och hon ser fram emot att dela med sig av sina kunskaper. 

 

#göteborgsjuhäradht2023

Kontakt

Anton Adler Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län