Lär dig laga mat över öppen eld
Lär dig laga mat över öppen eld
Är du trött på korv och bröd? Vill du lära dig hur du eldar, använder yxa och lagar god mat på ett enkelt sätt? Häng på du också!
På vår halvdagskurs kommer du att få lära dig både eldning och matlagning. Du får lära dig om både långsam och snabb eldning, eldnings-vett och etikett, vad allemansrätten säger om eldning och du lär dig också att hantera en yxa. När elden brinner fint tar vi fram ingredienser till vår 3-rätters middag som enkelt lagas i skogen över öppen eld. Och vi lovar dig: det blir ingen korv med bröd!
Upplägg
Kursen hålls i Göteborgsområdet. Exakt samlingsplats meddelas i kallelse, men du kommer att kunna ta dig dit kollektivt, på cykel eller med bil. Maten vi lagar kan innehålla såväl kött, fisk som mjöl- och mjölprodukter. Vänligen skriv i din anmälan om du har matallergier. Kostnad för mat och ved tillkommer och betalas direkt till ledaren via Swish. Räkna med ca 100kr/person.
Praktisk information och samlingsplats meddelas närmare kursstart
Ledare
Vår ledare Hanne Larssen är en aktiv friluftsmänniska som ofta lagar mat ute. Hon leder Mullegrupper hos Friluftsfrämjandet och älskar allt som har med naturen att göra.
#göteborgsjuhäradht2023
Kontakt
Kristina Németh-Read
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
kristina.nemeth-read@studieframjandet.se
073-885 41 73