• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Gourmetmatlagning med svamp och vilt

Kom på lyxig söndagsmiddag som du själv får lära dig laga, med råvaror av hög kvalitet och proffsiga matlagningsknep.

Innehåll

Tema för dagen är svamp och vilt.

Vi kommer gå igenom de vanligaste matsvamparna du kan identifiera med lätthet (kanske är det till och med kursledaren som plockat dem själv dagen innan). Du får prova olika sätt att tillaga och äta svamp, men också en genomgång i hur du konserverar svamp för att ha den till hands året om.

Vi kommer även kika på och tillaga lite olika sorters viltkött samtidigt som du lär dig vad du behöver tänka på när du hanterar vilt.

Utöver det så kommer vi så klart att koka sås och förbereda lite grönsaker för att få ett riktigt trevligt avslut.

Upplägg

Vi förbereder och tillagar råvaror tillsammans under handledning, i vårt välutrustade verksamhetskök. Träffen avslutas med att vi äter ett vrakig middag tillsammans och samtalar om maten. 

Förkunskap

Det är bra om du har vana av matlagning sedan tidigare och såklart ett intresse för att arbeta med råvaror med en lyxig känsla och hög kvalitet.

Material

Alla råvaror och all utrustning kommer finnas på plats. 

Observera att en kostnad för råvarorna vi använder tillkommer utöver kursavgiften. Det kommer röra sig om högst 400kr per deltagare och betalas direkt till ledaren på plats. I det ingår alla ingredienser för matlagningen och ytterligare råvaror som du kommer få prova att arbeta med utifrån olika tekniker. 

Du får som deltagare med dig råvaror vi hanterat, men inte ätit upp samt annat så som fonder och tillbehör som blivit över. Råvarorna är av hög kvalitet och har den lyxig känsla som passar gourmetmatlagning. 

Ledare

Fredric Melander arbetar till vardags som kock på restaurang med god renommé. Han har stor kunskap och erfarenhet av att hantera olika råvaror utifrån det professionella gourmetkökets tekniker. 

Fredric ser mycket fram emot att få ta emot nya grupper av intresserade matlagare som han kan dela sina knep och kunskaper med. 

 

#göteborgsjuhäradht2023  #gourmetmatlagning

Kontakt

Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10

Kom på lyxig söndagsmiddag som du själv får lära dig laga, med råvaror av hög kvalitet och proffsiga matlagningsknep.

Anmäl dig

Innehåll

Tema för dagen är svamp och vilt.

Vi kommer gå igenom de vanligaste matsvamparna du kan identifiera med lätthet (kanske är det till och med kursledaren som plockat dem själv dagen innan). Du får prova olika sätt att tillaga och äta svamp, men också en genomgång i hur du konserverar svamp för att ha den till hands året om.

Vi kommer även kika på och tillaga lite olika sorters viltkött samtidigt som du lär dig vad du behöver tänka på när du hanterar vilt.

Utöver det så kommer vi så klart att koka sås och förbereda lite grönsaker för att få ett riktigt trevligt avslut.

Upplägg

Vi förbereder och tillagar råvaror tillsammans under handledning, i vårt välutrustade verksamhetskök. Träffen avslutas med att vi äter ett vrakig middag tillsammans och samtalar om maten. 

Förkunskap

Det är bra om du har vana av matlagning sedan tidigare och såklart ett intresse för att arbeta med råvaror med en lyxig känsla och hög kvalitet.

Material

Alla råvaror och all utrustning kommer finnas på plats. 

Observera att en kostnad för råvarorna vi använder tillkommer utöver kursavgiften. Det kommer röra sig om högst 400kr per deltagare och betalas direkt till ledaren på plats. I det ingår alla ingredienser för matlagningen och ytterligare råvaror som du kommer få prova att arbeta med utifrån olika tekniker. 

Du får som deltagare med dig råvaror vi hanterat, men inte ätit upp samt annat så som fonder och tillbehör som blivit över. Råvarorna är av hög kvalitet och har den lyxig känsla som passar gourmetmatlagning. 

Ledare

Fredric Melander arbetar till vardags som kock på restaurang med god renommé. Han har stor kunskap och erfarenhet av att hantera olika råvaror utifrån det professionella gourmetkökets tekniker. 

Fredric ser mycket fram emot att få ta emot nya grupper av intresserade matlagare som han kan dela sina knep och kunskaper med. 

 

#göteborgsjuhäradht2023  #gourmetmatlagning

Kontakt

Anton Adler Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län