• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Masterclass med grönsaksrätter från södra Italien

Grönsakshackning på gång

Masterclass med grönsaksrätter från södra Italien

Caponata, Norma, Parmigiana, Pesto trapanese, Nerano och Puttanesca. Här får du bekanta dig med södra Italien och medelhavskost. Välkommen till en helkväll och masterclass med Chef Patrick Risotto Botlero.

Innehåll

Vi lär oss grunderna till hantverksmässig italiensk matlagning. Fokus för kvällen ligger på grönsaker som du hittar i Södra Italien (fänkål, broccoli, lök, zucchini, aubergine) och hur bäst att tillreda dem. 

Du laga under handledning alla rätter från grunden med fina råvaror. Samtidigt provsmakar vi och lär oss mer om flera av Italiens godsaker. 

Avslutningsvis sitter vi ner och äter det som vi har lagat medan vi pratar om maten och tillagningen. Tveka inte att öva på dina italienska kunskaper under kursen.

Upplägg

Detta är en endagskurs som kombinerar teori, praktisk matlagning och samtal. Kurstiden involverar även en gemensam måltid.

Kursen passar vuxna och ungdomar med matintresse. 

Ingen speciell förkunskap krävs, men viss vana för matlagning är bra att ha med sig. 

Matpreferenser

Ingredienserna vi använder är i stor mån ekologiska och säsongs-anpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. 

I din anmälan uppger du eventuella allergier och preferenser. Om vi inte kan anpassa matlagningen utifrån dina önskemål så hör vi av oss. 

Material

Observera att kostnad för matingredienser tillkommer med högst 250 kr per deltagare utöver kursavgiften. Detta betalas direkt till ledaren på plats vid kurstillfället.

Resterna av det vi tillagat får du som deltagare med dig hem.

Ledare

Chef Patrick Risotto Botlero är en professionellt verksam kock. Han har skrivit boken Den Stora Risottoresan som är utsedd till topp 3 av Italienska kokböcker i världen.

Efter kockutbildning har Patrick på egen hand genom praktik på plats fördjupat sig i det Italienska köket. 

 

#göteborgsjuhäradht2023

Kontakt

Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10

Caponata, Norma, Parmigiana, Pesto trapanese, Nerano och Puttanesca. Här får du bekanta dig med södra Italien och medelhavskost. Välkommen till en helkväll och masterclass med Chef Patrick Risotto Botlero.

Anmäl dig

Innehåll

Vi lär oss grunderna till hantverksmässig italiensk matlagning. Fokus för kvällen ligger på grönsaker som du hittar i Södra Italien (fänkål, broccoli, lök, zucchini, aubergine) och hur bäst att tillreda dem. 

Du laga under handledning alla rätter från grunden med fina råvaror. Samtidigt provsmakar vi och lär oss mer om flera av Italiens godsaker. 

Avslutningsvis sitter vi ner och äter det som vi har lagat medan vi pratar om maten och tillagningen. Tveka inte att öva på dina italienska kunskaper under kursen.

Upplägg

Detta är en endagskurs som kombinerar teori, praktisk matlagning och samtal. Kurstiden involverar även en gemensam måltid.

Kursen passar vuxna och ungdomar med matintresse. 

Ingen speciell förkunskap krävs, men viss vana för matlagning är bra att ha med sig. 

Matpreferenser

Ingredienserna vi använder är i stor mån ekologiska och säsongs-anpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. 

I din anmälan uppger du eventuella allergier och preferenser. Om vi inte kan anpassa matlagningen utifrån dina önskemål så hör vi av oss. 

Material

Observera att kostnad för matingredienser tillkommer med högst 250 kr per deltagare utöver kursavgiften. Detta betalas direkt till ledaren på plats vid kurstillfället.

Resterna av det vi tillagat får du som deltagare med dig hem.

Ledare

Chef Patrick Risotto Botlero är en professionellt verksam kock. Han har skrivit boken Den Stora Risottoresan som är utsedd till topp 3 av Italienska kokböcker i världen.

Efter kockutbildning har Patrick på egen hand genom praktik på plats fördjupat sig i det Italienska köket. 

 

#göteborgsjuhäradht2023

Kontakt

Anton Adler Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län