Masterclass med grönsaksrätter från södra Italien
Masterclass med grönsaksrätter från södra Italien
Caponata, Norma, Parmigiana, Pesto trapanese, Nerano och Puttanesca. Här får du bekanta dig med södra Italien och medelhavskost. Välkommen till en helkväll och masterclass med Chef Patrick Risotto Botlero.
Innehåll
Vi lär oss grunderna till hantverksmässig italiensk matlagning. Fokus för kvällen ligger på grönsaker som du hittar i Södra Italien (fänkål, broccoli, lök, zucchini, aubergine) och hur bäst att tillreda dem.
Du laga under handledning alla rätter från grunden med fina råvaror. Samtidigt provsmakar vi och lär oss mer om flera av Italiens godsaker.
Avslutningsvis sitter vi ner och äter det som vi har lagat medan vi pratar om maten och tillagningen. Tveka inte att öva på dina italienska kunskaper under kursen.
Upplägg
Detta är en endagskurs som kombinerar teori, praktisk matlagning och samtal. Kurstiden involverar även en gemensam måltid.
Kursen passar vuxna och ungdomar med matintresse.
Ingen speciell förkunskap krävs, men viss vana för matlagning är bra att ha med sig.
Matpreferenser
Ingredienserna vi använder är i stor mån ekologiska och säsongs-anpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna.
I din anmälan uppger du eventuella allergier och preferenser. Om vi inte kan anpassa matlagningen utifrån dina önskemål så hör vi av oss.
Material
Observera att kostnad för matingredienser tillkommer med högst 250 kr per deltagare utöver kursavgiften. Detta betalas direkt till ledaren på plats vid kurstillfället.
Resterna av det vi tillagat får du som deltagare med dig hem.
Ledare
Chef Patrick Risotto Botlero är en professionellt verksam kock. Han har skrivit boken Den Stora Risottoresan som är utsedd till topp 3 av Italienska kokböcker i världen.
Efter kockutbildning har Patrick på egen hand genom praktik på plats fördjupat sig i det Italienska köket.
#göteborgsjuhäradht2023
Kontakt
Anton Adler
Verksamhetsutvecklare
Alingsås
anton.adler@studieframjandet.se
076-610 40 10