• Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Matlagning med fokus på svinn och hållbarhet.

Matlagning med fokus på svinn och hållbarhet.

Välkommen att få laga mat med fokus på hållbarhet och minskat matsvinn. Du spar pengar och räddar miljön samtidigt som du har kul!

Det är inte svårt att vara klimatsmart, men man måste börja någonstans. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön. Den ger dig även konkreta råd kring hur du praktiskt kan skapa måltider som är hållbara för miljön.

Upplägg

Under kursen läggs stort fokus på hur du kan minska matsvinnet i ett eller flera led. Vi diskuterar hur stor påverkan maten har på en hållbar framtid och du får insikt i vad du kan göra för att minska din miljöpåverkan. Vi lagar rätter med grönsaker, frukt och kött ur ett hållbarhetsperspektiv.

Kursen vänder sig till dig som vill ha praktisk kunskap om hur du kan skapa hållbara måltider och minska ditt svinn med bibehållen förtjänst.

Kursinnehåll

  • Tips och råd för minskad miljöpåverkan
  • Minskat svinn i flera led
  • Matlagning ur ett hållbart perspektiv

Ledare

Carina Nilsson brinner för att minska matsvinnet i Sverige, för hållbarhet och självklart för god mat. Carina är kock och verksam på Backaskolan i Landvetter, som jobbar som enda skola i Sverige med mat som annars slängs.

 

COVID-19

Vi anpassar vår kursverksamhet efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Välkommen med din anmälan!

Kontakt

Eva Ellmark
Teamledare Miljö & Samhälle
Borås
eva.ellmark@studieframjandet.se
070-329 00 68

Välkommen att få laga mat med fokus på hållbarhet och minskat matsvinn. Du spar pengar och räddar miljön samtidigt som du har kul!

Anmäl dig

Det är inte svårt att vara klimatsmart, men man måste börja någonstans. Den här kursen ger dig konkreta råd kring hur du praktiskt ska skapa måltider som är hållbara för miljön. Den ger dig även konkreta råd kring hur du praktiskt kan skapa måltider som är hållbara för miljön.

Upplägg

Under kursen läggs stort fokus på hur du kan minska matsvinnet i ett eller flera led. Vi diskuterar hur stor påverkan maten har på en hållbar framtid och du får insikt i vad du kan göra för att minska din miljöpåverkan. Vi lagar rätter med grönsaker, frukt och kött ur ett hållbarhetsperspektiv.

Kursen vänder sig till dig som vill ha praktisk kunskap om hur du kan skapa hållbara måltider och minska ditt svinn med bibehållen förtjänst.

Kursinnehåll

  • Tips och råd för minskad miljöpåverkan
  • Minskat svinn i flera led
  • Matlagning ur ett hållbart perspektiv

Ledare

Carina Nilsson brinner för att minska matsvinnet i Sverige, för hållbarhet och självklart för god mat. Carina är kock och verksam på Backaskolan i Landvetter, som jobbar som enda skola i Sverige med mat som annars slängs.

 

COVID-19

Vi anpassar vår kursverksamhet efter Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Välkommen med din anmälan!

Eva Ellmark Teamledare Miljö & Samhälle

Liknande kurser inom Djur & natur i Västra Götalands län