• Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Ta hand om din fångst

På vår kurs lär du dig allt om hantera fisk för bästa resultat från det att du drar upp den tills du står i köket, från hygien och tillvaratagande till stekpanna. Kursen hålls i vårt nya moderna utbildningskök.

Vi går igenom hur man hanterar fisk utifrån ett livsmedelssäkert perspektiv. Både då det gäller kylförvaring, bakterier och parasiter i vild fisk, vilka skillnader som finns mellan insjöfisk och havsfisk. Hur påverkar fiskemetod kvalitén på köttet?
Vi går igenom hur man filear en fisk och en del skillnader mellan olika arter.
Hur tar vi hand om hela fisken på bästa sätt? Vad kan vi använda de olika styckningsdetaljerna till? Vi avslutar med att tillaga fisken och pratar samtidigt om tillagningstemperatur och olika tillagningssätt.

• Hantering av fisk
- Livsmedelshygien fisk
- Skillnader mellan insjöfisk och havsfisk
- Hur avlivar man fisk
- Olika sätta att filea och stycka fisk

• Filékurs
- Arter beroende på säsong och tillgång
- Alla får prova att filea

• Hur tar man hand om hela fisken
- Beredning av fiskrom
- Fiskskinn
- Fenor
- Skrov

• Lyckas med fisken i köket
- Tillagning av fisken
- Temperaturer och tider.

Vi avslutar med att provsmaka vad vi lagat tillsammans.

Kursen hålls i vårt nya moderna utbildningskök "Förmågan" på vår verksamhetshus i Göteborg, Falkgatan 7

Kursen leds av Linda Frithiof som är utbildad näringsfysiolog och utbildningsansvarig vid Göteborgs Fiskauktion.

Kontakt

Mattias Wahle
Folkbildningssamordnare
Göteborg
mattias.wahle@studieframjandet.se
073-504 80 62

På vår kurs lär du dig allt om hantera fisk för bästa resultat från det att du drar upp den tills du står i köket, från hygien och tillvaratagande till stekpanna. Kursen hålls i vårt nya moderna utbildningskök.

Anmäl dig

Vi går igenom hur man hanterar fisk utifrån ett livsmedelssäkert perspektiv. Både då det gäller kylförvaring, bakterier och parasiter i vild fisk, vilka skillnader som finns mellan insjöfisk och havsfisk. Hur påverkar fiskemetod kvalitén på köttet?
Vi går igenom hur man filear en fisk och en del skillnader mellan olika arter.
Hur tar vi hand om hela fisken på bästa sätt? Vad kan vi använda de olika styckningsdetaljerna till? Vi avslutar med att tillaga fisken och pratar samtidigt om tillagningstemperatur och olika tillagningssätt.

• Hantering av fisk
- Livsmedelshygien fisk
- Skillnader mellan insjöfisk och havsfisk
- Hur avlivar man fisk
- Olika sätta att filea och stycka fisk

• Filékurs
- Arter beroende på säsong och tillgång
- Alla får prova att filea

• Hur tar man hand om hela fisken
- Beredning av fiskrom
- Fiskskinn
- Fenor
- Skrov

• Lyckas med fisken i köket
- Tillagning av fisken
- Temperaturer och tider.

Vi avslutar med att provsmaka vad vi lagat tillsammans.

Kursen hålls i vårt nya moderna utbildningskök "Förmågan" på vår verksamhetshus i Göteborg, Falkgatan 7

Kursen leds av Linda Frithiof som är utbildad näringsfysiolog och utbildningsansvarig vid Göteborgs Fiskauktion.

Mattias Wahle Folkbildningssamordnare