• Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Styckningskurs vilt

Vi följer viltets väg från skott till stekpanna och lär dig förvalta förstklassig råvara på bästa sätt.

 OBS fulltecknad, lägg in en intresseanmälan så får du reservplats samt förtur till nästa kurs.

Styckningskurs vilt.

 

Under denna kurs får du praktisk och teoretisk kunskap om hur du flår och styckar ett klövvilt. Kursen följer dig och viltet från skottögonblicket till stekpannan, vi går igenom hela kedjan med transport, nedkylning, mörning, hygien, flåteknik, styckning, förpackning och fördelning av köttlott. Vi pratar igenom olika val och metoder beroende på vilt och situation samt ger tips om utrustning och tekniker.

 

Konkret kommer du med hjälp av kursledaren flå och stycka en dovhjort i vårt nya toppmoderna kök och slakteri på Falkgatan 7, köttet fördelas på kursdeltagarna att ta hem och servera en god middag på. Detta varvas med teoretiska genomgångar som knyter ihop de olika stegen. Kaffe och fralla ingår.

 

Våra kursledare är mycket erfarna inom styckning och utbildade viltundersökare med stort fokus på hygien och pedagogik. Kursen följer Svenska Jägareförbundets utbildning inom tillvaratagande.

 

Kontakt

Mattias Wahle
Folkbildningssamordnare
Göteborg
mattias.wahle@studieframjandet.se
073-504 80 62

Vi följer viltets väg från skott till stekpanna och lär dig förvalta förstklassig råvara på bästa sätt.

Anmäl dig

 OBS fulltecknad, lägg in en intresseanmälan så får du reservplats samt förtur till nästa kurs.

Styckningskurs vilt.

 

Under denna kurs får du praktisk och teoretisk kunskap om hur du flår och styckar ett klövvilt. Kursen följer dig och viltet från skottögonblicket till stekpannan, vi går igenom hela kedjan med transport, nedkylning, mörning, hygien, flåteknik, styckning, förpackning och fördelning av köttlott. Vi pratar igenom olika val och metoder beroende på vilt och situation samt ger tips om utrustning och tekniker.

 

Konkret kommer du med hjälp av kursledaren flå och stycka en dovhjort i vårt nya toppmoderna kök och slakteri på Falkgatan 7, köttet fördelas på kursdeltagarna att ta hem och servera en god middag på. Detta varvas med teoretiska genomgångar som knyter ihop de olika stegen. Kaffe och fralla ingår.

 

Våra kursledare är mycket erfarna inom styckning och utbildade viltundersökare med stort fokus på hygien och pedagogik. Kursen följer Svenska Jägareförbundets utbildning inom tillvaratagande.

 

Mattias Wahle Folkbildningssamordnare

Liknande kurser inom Viltvård i Västra Götalands län