Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Kurs: Lär dig göra den bästa tiramisun

Kurs: Lär dig göra den bästa tiramisun

Utveckla din matlagning och få konkreta tips om hur du gör en riktigt god tiramisu med den inspirerande kursledaren Gianluca.

Lär dig göra den perfekta tiramisun

Matlagning är en färdighet som kräver passion och motivation. Varför inte träna denna färdighet genom att förbereda en av de mest kända italienska efterrätterna?

Du kommer att lära dig hur man undviker att kakorna kommer att absorbera för mycket kaffe och bli fuktiga, genom att använda dem rätta mängderna ägg, socker och mascarpone för att göra en kräm som får en perfekt konsistens och som inte kommer att sippra ner till botten av skålen. Du kommer också att upptäcka när det är den bästa tiden att strö kakaopulveret ovanpå din favorit dessert så att det kommer att se bra ut. Anmäl dig nu!

Tiramisu är förmodligen en av de mest populära efterrätterna i världen. Den är förberedd med en speciell typ av kakor som heter "Savoiardi" (ladyfingers). Den senare blötläggs i kaffe, täckt med en Mascarpone grädde och strötts med kakaopulver.

Många varianter av tiramisu finns: med jordgubbar, med Marsala, utan ägg eller med vispad grädde. Men i denna lektion kommer vi att lära oss hur man gör det klassiska receptet med Savoiardi blöt i kaffe och mascarpone grädde, vilket också är den mest utsökta versionen!

Material

Allt ingår i kursen, ni kommer även att få med er tiramisu hem.

Kursupplägg

Gruppen består av max 12 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas.

Kursledare

Instruktören Gianluca Tognon är en italiensk föreläsare och expert inom mat och näring, som arbetar både i Sverige och i Italien. Han är mycket passionerad om matlagning och han älskar att upptäcka nya recept, antingen från Italien eller från resten av världen. Trots att han är en förespråkare för lågsocker dieter, är det svårt att följa hans råd när han förbereder sin berömda Tiramisu! Följ honom på Instagram på https://www.instagram.com/thefoodscientist.se/.

Plats

Container Kitchen. Korsningen Kolgruvegatan/Järnmalmsgatan (bredvid Ringöns Gröna trädgård och mittemot Metallservice)

Pris

250 kr. Betalas via faktura.

Kontaktperson:

Helena Kristiansson, Studiefrämjandet. 0760316521, Helena.kristiansson@studieframjandet.se

Tillgänglighet:

Kontakta Helena.

 

Utveckla din matlagning och få konkreta tips om hur du gör en riktigt god tiramisu med den inspirerande kursledaren Gianluca.

Anmäl dig

Lär dig göra den perfekta tiramisun

Matlagning är en färdighet som kräver passion och motivation. Varför inte träna denna färdighet genom att förbereda en av de mest kända italienska efterrätterna?

Du kommer att lära dig hur man undviker att kakorna kommer att absorbera för mycket kaffe och bli fuktiga, genom att använda dem rätta mängderna ägg, socker och mascarpone för att göra en kräm som får en perfekt konsistens och som inte kommer att sippra ner till botten av skålen. Du kommer också att upptäcka när det är den bästa tiden att strö kakaopulveret ovanpå din favorit dessert så att det kommer att se bra ut. Anmäl dig nu!

Tiramisu är förmodligen en av de mest populära efterrätterna i världen. Den är förberedd med en speciell typ av kakor som heter "Savoiardi" (ladyfingers). Den senare blötläggs i kaffe, täckt med en Mascarpone grädde och strötts med kakaopulver.

Många varianter av tiramisu finns: med jordgubbar, med Marsala, utan ägg eller med vispad grädde. Men i denna lektion kommer vi att lära oss hur man gör det klassiska receptet med Savoiardi blöt i kaffe och mascarpone grädde, vilket också är den mest utsökta versionen!

Material

Allt ingår i kursen, ni kommer även att få med er tiramisu hem.

Kursupplägg

Gruppen består av max 12 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas.

Kursledare

Instruktören Gianluca Tognon är en italiensk föreläsare och expert inom mat och näring, som arbetar både i Sverige och i Italien. Han är mycket passionerad om matlagning och han älskar att upptäcka nya recept, antingen från Italien eller från resten av världen. Trots att han är en förespråkare för lågsocker dieter, är det svårt att följa hans råd när han förbereder sin berömda Tiramisu! Följ honom på Instagram på https://www.instagram.com/thefoodscientist.se/.

Plats

Container Kitchen. Korsningen Kolgruvegatan/Järnmalmsgatan (bredvid Ringöns Gröna trädgård och mittemot Metallservice)

Pris

250 kr. Betalas via faktura.

Kontaktperson:

Helena Kristiansson, Studiefrämjandet. 0760316521, Helena.kristiansson@studieframjandet.se

Tillgänglighet:

Kontakta Helena.

 

Liknande kurser inom Omställning i Västra Götalands län

Omställning- kurser, studiecirklar & evenemang (11 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Föreläsning: Välkommen till Studiefrämjandet och Grön Scen på årets bokmässa!Mer info Göteborg 2019-09-26 torsdag 10:00 - 17:50 0 245 krMer info
Studiecirkel/kurs: Lunchevent ThaliMer info Göteborg 2019-10-01 tisdag 12:00 - 14:00 1 190 krMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs: Lär dig göra tempehMer info Göteborg 2019-10-01 tisdag 18:00 - 20:15 1 250 krMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs: lär dig göra surkålMer info Göteborg 2019-10-05 lördag 13:00 - 15:15 1 250 krMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs: lär dig göra kimchiMer info Göteborg 2019-10-08 tisdag 18:00 - 20:15 1 250 krMer info