Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Kurs: lär dig göra surkål

Kurs: lär dig göra surkål

Kursen är på nybörjarnivå och går igenom både teori och praktik kring fermentering och surkål. Efter avslutad kurs får du med dig en startad syrning hem. Med erfaren ledare och i spännande lokaler på Ringön.

Lär dig göra surkål

Sugen på att börja med fermentering? Under denna kvällskurs får du lära dig grunderna i fermentering, både teoretiskt och praktiskt. Efter kursen har du kunskap att syra dina egna grönsaker

Framtidsveckan

Detta event är en del av Framtidsveckan (30 okt – 10 nov) – Göteborgregionens största hållbarhetsfestival. Framtidsveckan vill sätta fokus på allt det positiva som görs lokalt för ökad ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Målet är att höja medvetenheten om att det går att förändra vårt sätt att leva och förvalta vårt lokalområde. GreenhackGBG, Svenska Mässan och WIN WIN Gothenburg Sustainability Award arbetar tillsammans med Studiefrämjandet för att utveckla Framtidsveckan till att bli ett större återkommande hållbarhetsarrangemang.

För vem?

För dig som vill prova på mjölksyrning för första gången eller som har provat lite hemma innan.

 

Material

Deltagare tar med kål. Resterande material tillhandahålls av Studiefrämjandet, såsom glasburk, salt, kryddor och provsmakning.

Kursupplägg

Gruppen består av max 12 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas.

Kursledare

Kursen leds av Susanna Walfridsson, utbildad kock och mångårig kursledare.

Plats

Container Kitchen. Korsningen Kolgruvegatan/Järnmalmsgatan (bredvid Ringöns Gröna trädgård och mittemot Metallservice)

Pris

250 kr. Betalas via faktura.

Kontaktperson:

Helena Kristiansson, Studiefrämjandet. 0760316521, Helena.kristiansson@studieframjandet.se

Tillgänglighet:

Kontakta Helena.

 

Kursen är på nybörjarnivå och går igenom både teori och praktik kring fermentering och surkål. Efter avslutad kurs får du med dig en startad syrning hem. Med erfaren ledare och i spännande lokaler på Ringön.

Ställ dig på väntlistan

Lär dig göra surkål

Sugen på att börja med fermentering? Under denna kvällskurs får du lära dig grunderna i fermentering, både teoretiskt och praktiskt. Efter kursen har du kunskap att syra dina egna grönsaker

Framtidsveckan

Detta event är en del av Framtidsveckan (30 okt – 10 nov) – Göteborgregionens största hållbarhetsfestival. Framtidsveckan vill sätta fokus på allt det positiva som görs lokalt för ökad ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. Målet är att höja medvetenheten om att det går att förändra vårt sätt att leva och förvalta vårt lokalområde. GreenhackGBG, Svenska Mässan och WIN WIN Gothenburg Sustainability Award arbetar tillsammans med Studiefrämjandet för att utveckla Framtidsveckan till att bli ett större återkommande hållbarhetsarrangemang.

För vem?

För dig som vill prova på mjölksyrning för första gången eller som har provat lite hemma innan.

 

Material

Deltagare tar med kål. Resterande material tillhandahålls av Studiefrämjandet, såsom glasburk, salt, kryddor och provsmakning.

Kursupplägg

Gruppen består av max 12 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas.

Kursledare

Kursen leds av Susanna Walfridsson, utbildad kock och mångårig kursledare.

Plats

Container Kitchen. Korsningen Kolgruvegatan/Järnmalmsgatan (bredvid Ringöns Gröna trädgård och mittemot Metallservice)

Pris

250 kr. Betalas via faktura.

Kontaktperson:

Helena Kristiansson, Studiefrämjandet. 0760316521, Helena.kristiansson@studieframjandet.se

Tillgänglighet:

Kontakta Helena.

 

Liknande kurser inom Omställning i Västra Götalands län

Omställning- kurser, studiecirklar & evenemang (5 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Kurs: Lär dig göra tempehMer info Göteborg 2019-10-31 torsdag 18:00 - 20:15 1 250 krMer info
Studiecirkel/kurs: Studiecirkel "Naturens Apotek" Uddevalla.Mer info Uddevalla 2019-11-04 måndag 18:00 - 21:00 9 400 krMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs: lär dig göra surkålMer info Göteborg 2019-11-05 tisdag 18:00 - 20:15 1 250 krMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs: Lär dig göra kombuchaMer info Göteborg 2019-11-06 onsdag 18:00 - 20:15 1 250 krMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs: Lär dig göra fruktkimchiMer info Göteborg 2019-11-07 torsdag 18:00 - 20:15 1 250 krMer info