Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Kurs: Lär dig göra den bästa risotton

Kurs: Lär dig göra den bästa risotton

Utveckla din matlagning och få konkreta tips om hur du gör en riktigt god risotto med den inspirerande kursledaren Gianluca. Kursen avslutas med gemensam middag.

Lär dig hur du gör en exceptionell risotto och överraska dina gäster under jul!

Risotto, som en gång var mat för slavar har idag blivit en populär maträtt på restaurangmenyer över hela världen och kan tillagas på en miljon olika sätt. Denna krämiga och förtjusande maträtt är lika mångsidig som den är svår att förbereda och kan vara den perfekta överraskningen för din gäst denna jul!

I den här matlagningskursen kommer du att lära dig att göra en krämig och välsmakande risotto och samtidigt som du får lära dig hur du undviker de vanliga misstag som man vanligtvis gör när man lagar denna enkla men ändå utarbetade maträtt. Ledaren under hela matlagningskursen är Gianluca Togonon som kommer att lära dig rätt teknik för att göra en perfekt Risotto.

Under kursen lär du dig att skapa två olika typer av risotto från början till slut och jag kommer även överraska dig med en risotto gjord på frukt. Du kommer att lära dig att välja rätt panna, tillsammans med rätt typ av ris eller spannmål som du normalt inte kan hitta i lokala matbutiker. Du kommer också att lära dig hur du använder rätt mängd vätska i din risotto, hur man testar ifall risotton är färdig och hur man helt enkelt tillagar en traditionell risotto. För att avsluta det hela så kommer vi naturligtvis att äta dem i slutet av evenemanget.

Material

Allt ingår i kursen

Kursupplägg

Gruppen består av max 12 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas.

Kursledare

Instruktören Gianluca Tognon är en italiensk föreläsare och expert inom mat och näring, som arbetar både i Sverige och i Italien. Han är mycket passionerad om matlagning och han älskar att upptäcka nya recept, antingen från Italien eller från resten av världen. Trots att han är en förespråkare för lågsocker dieter, är det svårt att följa hans råd när han förbereder sin berömda Tiramisu! Följ honom på Instagram på https://www.instagram.com/thefoodscientist.se/.

Plats

Container Kitchen. Korsningen Kolgruvegatan/Järnmalmsgatan (bredvid Ringöns Gröna trädgård och mittemot Metallservice)

Pris

250 kr. Betalas via faktura.

Kontaktperson:

Helena Kristiansson, Studiefrämjandet. 0760316521, Helena.kristiansson@studieframjandet.se

Tillgänglighet:

Kontakta Helena.

 

Utveckla din matlagning och få konkreta tips om hur du gör en riktigt god risotto med den inspirerande kursledaren Gianluca. Kursen avslutas med gemensam middag.

Anmäl dig

Lär dig hur du gör en exceptionell risotto och överraska dina gäster under jul!

Risotto, som en gång var mat för slavar har idag blivit en populär maträtt på restaurangmenyer över hela världen och kan tillagas på en miljon olika sätt. Denna krämiga och förtjusande maträtt är lika mångsidig som den är svår att förbereda och kan vara den perfekta överraskningen för din gäst denna jul!

I den här matlagningskursen kommer du att lära dig att göra en krämig och välsmakande risotto och samtidigt som du får lära dig hur du undviker de vanliga misstag som man vanligtvis gör när man lagar denna enkla men ändå utarbetade maträtt. Ledaren under hela matlagningskursen är Gianluca Togonon som kommer att lära dig rätt teknik för att göra en perfekt Risotto.

Under kursen lär du dig att skapa två olika typer av risotto från början till slut och jag kommer även överraska dig med en risotto gjord på frukt. Du kommer att lära dig att välja rätt panna, tillsammans med rätt typ av ris eller spannmål som du normalt inte kan hitta i lokala matbutiker. Du kommer också att lära dig hur du använder rätt mängd vätska i din risotto, hur man testar ifall risotton är färdig och hur man helt enkelt tillagar en traditionell risotto. För att avsluta det hela så kommer vi naturligtvis att äta dem i slutet av evenemanget.

Material

Allt ingår i kursen

Kursupplägg

Gruppen består av max 12 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas.

Kursledare

Instruktören Gianluca Tognon är en italiensk föreläsare och expert inom mat och näring, som arbetar både i Sverige och i Italien. Han är mycket passionerad om matlagning och han älskar att upptäcka nya recept, antingen från Italien eller från resten av världen. Trots att han är en förespråkare för lågsocker dieter, är det svårt att följa hans råd när han förbereder sin berömda Tiramisu! Följ honom på Instagram på https://www.instagram.com/thefoodscientist.se/.

Plats

Container Kitchen. Korsningen Kolgruvegatan/Järnmalmsgatan (bredvid Ringöns Gröna trädgård och mittemot Metallservice)

Pris

250 kr. Betalas via faktura.

Kontaktperson:

Helena Kristiansson, Studiefrämjandet. 0760316521, Helena.kristiansson@studieframjandet.se

Tillgänglighet:

Kontakta Helena.

 

Liknande kurser inom Omställning i Västra Götalands län

Omställning- kurser, studiecirklar & evenemang (4 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Föreläsning: Föreläsning: Vegan hela livet?Mer info Göteborg 2019-11-19 tisdag 18:00 - 20:00 0 GratisMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs: Lär dig göra den bästa risottonMer info Göteborg 2019-11-27 onsdag 18:00 - 20:30 1 250 krMer info
Föreläsning: Föreläsning: Djurrätt och djurförtryck med Per-Anders SvärdMer info Göteborg 2019-12-03 tisdag 18:00 - 20:00 0 GratisMer info
Föreläsning: Omställnings/klimatvandring med LesleyMer info Alingsås 10:30 - 13:30 0 GratisMer info