Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Kurs i mjölksyrning och fermentering

Kurs i mjölksyrning och fermentering

Kursen är på nybörjarnivå och går igenom både teori och praktik kring mjölksyrejäsning. Kursledaren, Adriana, har vunnit SM i mathantverk och i kursen ingår allt du behöver för att syra dina egna grönsaker.

Lär dig mjölksyrning från grunden 

Sugen på att börja mjölksyra? Under denna dagskurs får du lära dig grunderna i mjölksyrejäsning, både teoretiskt och praktiskt. Efter kursen har du kunskap att sätta egna syrningar och du får även med dig startade syrningar hem.  

För vem? 

För dig som vill prova på mjölksyrning för första gången eller som har provat lite hemma innan. 

Förkunskaper 

Inga 

Innehåll 

  • Ingredienser 
  • Syrning steg för steg 
  • Processen i burkarna 
  • En lyckad syrning 
  • Samband mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön 

Material 

Material ingår i kursavgiften, såsom råvaror, kryddning och glasburkar. 

Lunch 

Lunch ingår i deltagaravgiften. Meddela ev matpreferenser och allergier vid anmälan. Lunchen är en avsmakningslunch där du får smaka olika syrade grönsaksprodukter som Adriana tillverkar.

Kursupplägg 

Gruppen består av 5-1 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas. 

Kursledare 

Träffarna leds av Adriana Jerlström Maj, som hållit mängder med kurser i mjölksyrning och bl.a. vunnit SM i mathantverk med sin kimchi. 

Plats 

Hellstedtsgatan 7 i Göteborg (Majorna ovanför Chapmans torg) 

Tid 

Lördag 23 mars kl 10-16 

Pris 

925 kr.

Kursen är på nybörjarnivå och går igenom både teori och praktik kring mjölksyrejäsning. Kursledaren, Adriana, har vunnit SM i mathantverk och i kursen ingår allt du behöver för att syra dina egna grönsaker.

Anmäl dig

Lär dig mjölksyrning från grunden 

Sugen på att börja mjölksyra? Under denna dagskurs får du lära dig grunderna i mjölksyrejäsning, både teoretiskt och praktiskt. Efter kursen har du kunskap att sätta egna syrningar och du får även med dig startade syrningar hem.  

För vem? 

För dig som vill prova på mjölksyrning för första gången eller som har provat lite hemma innan. 

Förkunskaper 

Inga 

Innehåll 

  • Ingredienser 
  • Syrning steg för steg 
  • Processen i burkarna 
  • En lyckad syrning 
  • Samband mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön 

Material 

Material ingår i kursavgiften, såsom råvaror, kryddning och glasburkar. 

Lunch 

Lunch ingår i deltagaravgiften. Meddela ev matpreferenser och allergier vid anmälan. Lunchen är en avsmakningslunch där du får smaka olika syrade grönsaksprodukter som Adriana tillverkar.

Kursupplägg 

Gruppen består av 5-1 deltagare. Teoretiska genomgångar och praktiska moment varvas. 

Kursledare 

Träffarna leds av Adriana Jerlström Maj, som hållit mängder med kurser i mjölksyrning och bl.a. vunnit SM i mathantverk med sin kimchi. 

Plats 

Hellstedtsgatan 7 i Göteborg (Majorna ovanför Chapmans torg) 

Tid 

Lördag 23 mars kl 10-16 

Pris 

925 kr.

Liknande kurser inom Omställning i Västra Götalands län

Omställning- kurser, studiecirklar & evenemang (5 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Öppen verksamhet: Öppen byggkväll med Chalmers RobotföreningMer info Göteborg 2019-03-20 onsdag 18:00 - 21:00 0 GratisMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs i mjölksyrning och fermenteringMer info Göteborg 2019-03-23 lördag 10:00 - 16:00 1 925 krMer info
Studiecirkel/kurs: Kurs i mjölksyrning och fermenteringMer info Göteborg 2019-03-24 söndag 10:00 - 16:00 1 925 krMer info
Öppen verksamhet: Öppen byggkväll med Chalmers RobotföreningMer info Göteborg 2019-03-27 onsdag 18:00 - 21:00 0 GratisMer info
Öppen verksamhet: Living the Change - dokumentärfilm om omställning och hållbara lösningarMer info Lidköping 2019-04-08 måndag 18:30 - 20:30 0 GratisMer info