Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Container Kitchen - Lär dig göra surkål

Container Kitchen - Lär dig göra surkål

Testa att göra dina egna fermenterade produkter i unika lokaler med en erfaren kursledare.

Solveig Södahl lär dig den fantastiska konsten att förädla den fina kålen till en hälsofrämjande, smarrig surkål. Det är enklare än du tror!

Kursen startar med en teoretisk del om fermenteringens principer, historia och kuriosa. Därefter sätter du en burk syrning som du sedan syrar klart hemma.

Kursmaterial: Ta med ett vitkålshuvud på ca 1 kg och en glasburk med snäpplock (gummiring) på ca 1-2 liter. Allt annat material och utrustning finns på plats.

Kursledare: Solveig Södahl

Klädsel: Rena kläder och skor. Eget förkläde (frivilligt). Plasthandskar finns.

Lokalerna: Container Kitchen. I två svarta containrar på Järnmalmsgatan i Ringöns industriområde delar mikroentreprenörer och ideella matinitiativ på kök och lokaler. Det är en unik plats i Sverige och syftar till att dels minska konkurser inom restaurangbranschen, undersöka delningsekonomin samt underlätta för ideella föreningar som vill arbeta med mat. Se facebook-sida https://www.facebook.com/ContainerKitchenGbg/

Kontaktperson: Helena Kristiansson, 0760316521, helena.kristiansson@studieframjandet.se

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, men har du erfarenhet så berätta gärna.

Tillgänglighet: Tyvärr är containrarna ej tillgänglighetsanpassade. Vid frågor kontakta Helena Kristiansson, se ovan.

Betalning: Via faktura som skickas till dig.

Detta är ett samarbete mellan Studiefrämjandet och Göteborgs stad

Testa att göra dina egna fermenterade produkter i unika lokaler med en erfaren kursledare.

Solveig Södahl lär dig den fantastiska konsten att förädla den fina kålen till en hälsofrämjande, smarrig surkål. Det är enklare än du tror!

Kursen startar med en teoretisk del om fermenteringens principer, historia och kuriosa. Därefter sätter du en burk syrning som du sedan syrar klart hemma.

Kursmaterial: Ta med ett vitkålshuvud på ca 1 kg och en glasburk med snäpplock (gummiring) på ca 1-2 liter. Allt annat material och utrustning finns på plats.

Kursledare: Solveig Södahl

Klädsel: Rena kläder och skor. Eget förkläde (frivilligt). Plasthandskar finns.

Lokalerna: Container Kitchen. I två svarta containrar på Järnmalmsgatan i Ringöns industriområde delar mikroentreprenörer och ideella matinitiativ på kök och lokaler. Det är en unik plats i Sverige och syftar till att dels minska konkurser inom restaurangbranschen, undersöka delningsekonomin samt underlätta för ideella föreningar som vill arbeta med mat. Se facebook-sida https://www.facebook.com/ContainerKitchenGbg/

Kontaktperson: Helena Kristiansson, 0760316521, helena.kristiansson@studieframjandet.se

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs, men har du erfarenhet så berätta gärna.

Tillgänglighet: Tyvärr är containrarna ej tillgänglighetsanpassade. Vid frågor kontakta Helena Kristiansson, se ovan.

Betalning: Via faktura som skickas till dig.

Detta är ett samarbete mellan Studiefrämjandet och Göteborgs stad

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län

Matlagning- kurser, studiecirklar & evenemang (2 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Studiecirkel/kurs: Container Kitchen - Lär dig göra surkålMer info GÖTEBORG 2018-11-27 tisdag 18:00 - 20:15 1 350 krMer info
Studiecirkel/kurs: Lär dig laga mexikansktMer info GÖTEBORG 2018-11-29 torsdag 18:00 - 20:15 1 400 krMer info