Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Kurshelg i Agility

För dig som tävlar i Agility, men också för dig som är helt nybörjare.

Kursen läggs upp efter deltagarnas kunskapsnivå i 2 grupper om 5-7 deltagare.

Din hund behöver vara över 12 månader, men kan vara yngre. För yngre hundar blir det inte någon hoppning utan enbart inlärning av förande på banan.

Fredag 17 augusti: Samling och teoripass för samtliga deltagare (kväll).

Lördag 18 augusti: Uppvärmning och nedvarvning, skadeförebyggande, motivationsträning och hinderinlärning.(Gr 1 kl. 9-13, Gr 2 kl. 14-18)

Söndag: Lördagens kunskaper byggs på + övningar på olika bankombinationer. (Gr 1 kl. 9-13, Gr 2 kl. 14-18)

Plats: Mariestad Brukshundklubb (ställplats för husbil/husvagn finns).

Pris: 1100 kr (inkl.fika). Anmälan senast 2 juli via Studiefrämjandet.

Betalar gör du till Mariestads Brukshundklubb vid anmälan, plusgiro 85439-8. Anmälan är bindande.

Har du frågor kring kursen kontakta Erika Karlsson: 076-3216505

Instruktör: Camilla Arnesen.

Camilla är veterinärstudent på andra året och hon började med agility 2005 med sin första hund. De två kvalificerade sig till NM (Norska Mästerskapen) och tävlade i klass 3, högsta klass, tills han gick bort 2011.

Hon fick sin första Dansk-svenska gårdshund 2011 som debuterade i agility när han var 18 månader. Året efter kvalificerade de sig till Lag NM och tävlade sedan i två år i rad då laget fick bra placeringar. Därefter fick de en plats i rekrytlandslaget  där de tränade i två år. De tävlar nu i klass 2 och tävlar mycket även internationellt. De tävlar också i rallylydnad klass 3, lydnad och utställning. Camilla har även en bordercollie som har börjat grundtränas i agility, vallning och lydnad

 

Veronica Lindberg Sektionsledare - handläggare