• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Klimatsmart matlagning

Händer vid middagsbord

Klimatsmart matlagning

Få tips och inspiration på hur du kan laga klimatsmart mat - alltså både vegetariskt, veganskt och hur du kan använda kött på ett miljövänligt sätt...

"Välkommen till en matlagningskurs tillsammans med mig - Elin, som inte gillar bönor men som äter jättemycket bönor." (Kursledare: Elin Bom)

Kursen är både teoretisk och praktisk och den ger dig kunskap om hur du kan laga klimatsmart mat - alltså både vegetariskt, veganskt och hur du kan använda kött på ett miljövänligt sätt. 

Tillsammans går vi igenom olika sorters baljväxter (bönor och linser), hur de smakar, dess texturer och hur respektive baljväxt kan användas i mat som ger "mmmh-känsla" och dessutom är färdigt på ett kick. Några festliga rätter utlovas också!

Det blir matlagning i restaurangköket och flera provsmakningar.

Kursen passar dig som är uttalad bönhatare, vill leva mer hållbart, som vill utveckla din matlagning och även dig som är nybörjare. Ett plus med klimatsmart mat är att det är billigt - därmed kan du även sänka dina matkostnader framöver.

Efter kursen får du med dig ett häfte med teori-delen samt recept på snabba vardagsräddare.

Kursledare: Elin Bom - Elins Kök https://elinskok.se/

Dag: Lördag 25/1, 2025

Tid: kl.9.00-14.30

Plats: Bergs Bygdegård, Lerdala

Kostnad: 1.200 kr (inkl. ALLT)

OBS! Anmäler du dig strax före jul eller i mellandagarna? - Då kommer det dröja fram till 2/1 innan du får en anmälningsbekräftelse - d.v.s. när vi är tillbaka från semestern. 

Har du frågor? Skicka ett mejl till linda.savane@studieframjandet.se 

Ta med matlådor om det blir mat över!  

Varmt Välkomna!

 

Kontakt

Linda Savane
Folkbildningsutvecklare Kultur
Lidköping
linda.savane@studieframjandet.se
0500-38 15 58

Få tips och inspiration på hur du kan laga klimatsmart mat - alltså både vegetariskt, veganskt och hur du kan använda kött på ett miljövänligt sätt...

Anmäl dig

"Välkommen till en matlagningskurs tillsammans med mig - Elin, som inte gillar bönor men som äter jättemycket bönor." (Kursledare: Elin Bom)

Kursen är både teoretisk och praktisk och den ger dig kunskap om hur du kan laga klimatsmart mat - alltså både vegetariskt, veganskt och hur du kan använda kött på ett miljövänligt sätt. 

Tillsammans går vi igenom olika sorters baljväxter (bönor och linser), hur de smakar, dess texturer och hur respektive baljväxt kan användas i mat som ger "mmmh-känsla" och dessutom är färdigt på ett kick. Några festliga rätter utlovas också!

Det blir matlagning i restaurangköket och flera provsmakningar.

Kursen passar dig som är uttalad bönhatare, vill leva mer hållbart, som vill utveckla din matlagning och även dig som är nybörjare. Ett plus med klimatsmart mat är att det är billigt - därmed kan du även sänka dina matkostnader framöver.

Efter kursen får du med dig ett häfte med teori-delen samt recept på snabba vardagsräddare.

Kursledare: Elin Bom - Elins Kök https://elinskok.se/

Dag: Lördag 25/1, 2025

Tid: kl.9.00-14.30

Plats: Bergs Bygdegård, Lerdala

Kostnad: 1.200 kr (inkl. ALLT)

OBS! Anmäler du dig strax före jul eller i mellandagarna? - Då kommer det dröja fram till 2/1 innan du får en anmälningsbekräftelse - d.v.s. när vi är tillbaka från semestern. 

Har du frågor? Skicka ett mejl till linda.savane@studieframjandet.se 

Ta med matlådor om det blir mat över!  

Varmt Välkomna!

 

Kontakt

Linda Savane Folkbildningsutvecklare Kultur

Liknande kurser inom Matlagning i Västra Götalands län