• Välj län: Hela Sverige
    Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Lär dig stycka

Den här kursen kommer att lära dig hur du styckar och tar tillvara på kött på ett bra sätt.

Det här är kursen är för dig som är köttintresserad och vill lära dig mer om styckning. Du kommer att få utbildning i hur du på bästa sätt styckar ett slaktat djur, vilka redskap man behöver och hur man hanterar köttet på ett så bra hygieniskt sätt som möjligt. Du kommer också att få lära dig hur de olika styckningsdetaljerna bäst tillagas och vilken köttbit som passar bäst till vilken maträtt. Kanske kommer du upptäcka en ny del på djuret som du tidigare inte har använt, men som du nu får tips på hur du kan ta tillvara på.

Vi kommer att genomföra kursen i två steg:

Vid den första träffen kommer ledaren Johan Norenius gå igenom den teoretiska delen av kötthantering samt styckning av kött.

Vid den andra träffen kommer samtliga deltagare att få sin egen slaktkropp av lamm. Ni får under denna träff, med handledning, stycka ert eget lamm. Efter träffen får du sedan ta med dig ditt färdigstyckade lamm hem.

Välkommen till en intressant och lärorik kurs som du definitivt kommer ha nytta av hemma i ditt eget kök. 

Kontakt

Erik Nordenmark
Verksamhetsutvecklare
erik.nordenmark@studieframjandet.se
0708827961

Den här kursen kommer att lära dig hur du styckar och tar tillvara på kött på ett bra sätt.

Ställ dig på väntlistan

Det här är kursen är för dig som är köttintresserad och vill lära dig mer om styckning. Du kommer att få utbildning i hur du på bästa sätt styckar ett slaktat djur, vilka redskap man behöver och hur man hanterar köttet på ett så bra hygieniskt sätt som möjligt. Du kommer också att få lära dig hur de olika styckningsdetaljerna bäst tillagas och vilken köttbit som passar bäst till vilken maträtt. Kanske kommer du upptäcka en ny del på djuret som du tidigare inte har använt, men som du nu får tips på hur du kan ta tillvara på.

Vi kommer att genomföra kursen i två steg:

Vid den första träffen kommer ledaren Johan Norenius gå igenom den teoretiska delen av kötthantering samt styckning av kött.

Vid den andra träffen kommer samtliga deltagare att få sin egen slaktkropp av lamm. Ni får under denna träff, med handledning, stycka ert eget lamm. Efter träffen får du sedan ta med dig ditt färdigstyckade lamm hem.

Välkommen till en intressant och lärorik kurs som du definitivt kommer ha nytta av hemma i ditt eget kök. 

Erik Nordenmark Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Den vilda maten i Västernorrlands län