Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Öppet Hus Kristinehamn

Välkommen på Öppet Hus på Studiefrämjandet i Kristinehamn! Föreningar, organisationer och fristående grupper visar upp sina verksamheter som pågår i huset. Fika finns att köpa i musikskolans café.

Kom till oss denna dag och berätta om ditt intresse till vad du skulle vilja ha studiecirklar i. Det kan handla om livets små och stora frågor. 

Ni kan starta en kompiscirkel, och då behöver det inte kosta er något. Ni är människor med samma intresse, som vill ses och upptäcka, forska och fundera ihop! Vi tussar ihop er, och denna dag har vi också många av våra samarbetande föreningar på plats.

Passa på att kolla vad de gör och om det är den föreningen DU kanske vill vara med i!


Vill du starta en förening?

Vi hjälper er, kom denna dag och berätta, så bokar vi en dag med er.

Program

Djurskyddet

Djurskyddet Kristinehamn är på plats med lotterier och infobord. De kommer även ha ett bildspel om sin verksamhet och kommande sommarlovsaktiviteter för barn.

Sällskapet för naturskydd

Finns påplats och delar ut programblad för 2019. Passa på att ställ frågor om deras arbete!

Svenska Turistföreningen

Träffa turistföreningen och gå deras tipspromenad, hur mycket vet du om Svergie egentligen?

Trädgårdsföreningen

Fröbytardag med trädgårdsföreningen! Ta med dina fröer och passa på att byta både fröer, tips och idéer med andra trädgårdsintresserade.

Kristinehamns Brukshundklubb

På gården visar brukshundsklubben upp delar av sin verksamhet med hjälp av sina hundar. Du kan också ta med din egen hund och prova den spännande grenen Nosework.

Föreläsning friskvård för hund

Kristinehamns Weightpullklubb berättar om deras sätt att arbeta med hundens välbefinnande. Vad är friskvård för hund? Uppvärming och nervarving med stretch, kost och grenspecifik träning är ämnen som tas upp under föreläsningen. Efter föreläsningen får du och din hund möjlighet att prova Weightpull under guidning av Weightpullklubben.

Föreläsningen är klockan 11:00-12:00

Skapa Världar

En ettårig utbildning för dig som tycker om att fundera över hur världen egentligen fungerar och varför allt är som det är. Här får du möjlighet att skapa en helt ny fiktiv värld som du sedan kan använda till vad du vill, från storslagen concept art och uppslukande lajv- och bordsrollspelsscenarier till ny, egenkomponerad musik och enastående klädkollektioner. Kanske drömmer du om att i framtiden bli gamewriter, kostymdesigner, 3D-grafiker, scenograf eller ljudproducent? Då kan den här kursen vara en bra grund för dig, där du utvecklar din förståelse för hur fiktiva världar skapas och fungerar.

Läs mer om utbildningen på Kristinehamns folkhögskolas hemsida.


Virtual Reality

Prova på att se dig omkring i en interaktiv värld där du kan interagera med nästan allt. Spelas på Playstation 4.

Upcycling

Vi ge nytt liv till gamla kläder, gardiner, grytlappar, mm.

Släng inte bort, köp inte för soptunnan. Kom hit och tra med dig egna plagg eller tyger och fräscha upp de i stället eller sy om de till nya plagg! Kreativt, jätteroligt, miljövänligt, ansvarstagande. Vi är en grupp som träffas varje vecka och hjälps åt, så tycker du att det är roligt, är du alltid välkommen att vara med på våra träffar framöver. Tanken är att vi ställer ut våra verk i galleri vågen till våren.

Liv å lust volontärer

Liv å Lust Volontärcenter berättar om verksamheten för seniorer.

Jägarskola

Vi berättar om vår Jägarskola och du får prova att skjuta på lerduvor eller älg med vår ljudlös skyttesimulator.

Gunzans garn

Butiken är öppen och finns i huset. Fulladdade hyllor med nyheter och idér. I samarbete med Gunzans kommer det starta nya hantverks café inom kort, bla med det nya populära Diamond Dotz, som är ett pyssel där du sätter pärlor på duk. Gnistrande pärlor blandat med vanliga pärlor så får du ett glittrigt vackert motiv, utöver de olika stickcaféer som redan finns att delta på. Passa på att komma och bli inspirerad, titta vad det är och hur man kan göra!

Vill du komma igång med skrivande

Rune Blidh som är Studiefrämjandets ledare i skrivarcirklar kan visa dig att komma igång med ditt eget skrivande. 

Ta själv kontroll över din Livsstil

Sven Mårdh tidigare professor på hälsouniversitetet i Linköping. Nu delar han med sig av sin stora kunskap genom två föreläsningar, han kommer även finnas på plats hela dagen för frågor.

Föreläsningarna är klockan 10:15 & 12:30

Equienne Friskvård och rehabilitering

Malin Malcanek finns på plats för att berätta om verksamheten och du får 100 kronor i rabatt för behandlning.

Inre hälsa

Marie Andersson finns på plats och berättar om frekvensanalys. Hon lottar ut ett presentkort på 100kr och du får 10% på kosttillskott.

Sjöräddningssällskapet

Träffa RS Kristinehamn! De söker frivilliga sjöräddare som vill engagera sig på sjön eller på land. Du får fri utbildning, trevliga kollegor och ingen lön.

Provspela Escape room

Nördkreatörerna skapar och utvecklar olika former av kulturella upplevelser, med fokus på spel- och nördkulturen. Det stora projektet just nu är ett Escape Room, vilket du under Öppet Hus kan få provspela delar ur. Se mer på https://nordkreatorerna.wordpress.com/

Gillar du att sjunga?

Det räcker för du behöver inte kunna! Kom och prata med vår cirkelledare Rune Blidh idag på Öppet hus, om de studiecirklar han har hos oss. PS. Han är ett beatels fan.

  • Text: Maria Coldén
  • Senast ändrad: 25 februari 2019
Maria Coldén Medarbetare