Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

  • Start
  • 36 låtskrivare till Arvika med siktet inställt på melodifestivalen 2020

36 låtskrivare till Arvika med siktet inställt på melodifestivalen 2020

I helgen 24-26 maj samlas 36 låtskrivare från Värmland och Hedmark för ett värmländskt låtskrivarcamp i Arvika. Campet leds av Linnea Deb som bland annat ligger bakom melodifestivallåtarna ‘You’ med Robin Stjernberg och ‘Heroes’ med Måns Zelmerlöw. Förhoppningen är att skriva låtar som under hösten ska kunna skickas in till uttagningen av Melodifestivalen 2020.

Under tre dagar 24-26 maj samlas campus- och distansstudenter från Musikhögskolan Ingesund och Högskolen i Innlandet tillsammans med låtskrivare från Värmlands och Hedmarks musikliv i Ingesunds lokaler i Arvika. Till Ingesund kommer även den rutinerade låtskrivaren Linnea Deb vars katalog har mer än 500 miljoner streams på Spotify. Campet är en del av musikbranschprojektet MECO.


– Under campet ges deltagarna en unik möjlighet att få handledning av branschexperter och pitcha sin musik, både för marknaden men också för andra musikaktörer inom gränsregionerna Värmland och Hedmark, säger Martin Gronert, projektledare på Studiefrämjandet.


MECO är ett EU-finansierat Interregprojekt mellan Karlstads universitet, Högskolen i Innlandet och Studiefrämjandet. Projektet medfinansieras av Region Värmland, Arvika Kommun och Hedmarks Fylkeskommun.


- Studiefrämjandets övergripande mål med projektet är att inom gränsregionen öka musikbranschens innovationskraft. Vi erbjuder ytor för kunskapsutbyte, samarbete, utveckling, innovation och entreprenörskap, fortsätter Martin.

Presskontakt

Joakim Johansson
joakim@m-eco.se
0046 733 22 39 49

Bilder

https://studieframjandet.qbank.se/mb/h=546b9fe845528cd07f6fda016b9f76dc

 

MECO är ett EU-finansierat Interreg-projekt mellan Karlstads universitet, Høgskolen i Innlandet och Studiefrämjandet. Övriga medfinansiärer är Region Värmland, Arvika Kommun och Hedmarks Fylkes-kommun.


Studiefrämjandet är ett av Sveriges största studieförbund. En ideell förening grundad av våra 19 medlemsorganisationer Vi är partipolitiskt och religiöst obundna och varje år samlas över 200 000 deltagare i våra studiecirklar och kurser.

Foto: