• Välj län: Hela Sverige
  • Byt

    Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

    Välj län nu

    Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

    Välj län nu
    Visa inte igen

Innehållet på den här webbsidan blir mer relevant om du väljer län.

Välj län nu
Visa inte igen

Du kan välja län när som helst för att få mer relevant information på webbplatsen.

Välj län nu

Fermentera mera! - för hälsans skull

grönssaker och rotfrukter

Fermentera mera! - för hälsans skull

Välkommen till en inspirerande och lärorik kväll där vi dyker ner i konsten att fermentera mat! Lär dig hur du kan skapa hälsosamma och smakrika fermenterade livsmedel i ditt eget kök.

Innehåll

Fermentering är en traditionell metod för att bevara och konservera mat med hjälp av fördelaktiga mikroorganismer. Under kursen kommer vi att utforska olika fermenteringsmetoder och du får lära dig hur du kan fermentera en mängd olika grönsaker och andra råvaror.

Fermenterade livsmedel erbjuder inte bara en rik smakupplevelse, utan de är också fulla av små, levande mikroorganismer som stöder en hälsosam tarmflora och naturligt främjar matsmältningen. På kursen kommer du att lära dig de rätta teknikerna och få praktiska tips och råd för att lyckas med fermentering i ditt eget kök.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs, bara en vilja att lära sig eller utveckla sitt kunnande i metoden.

Cirkelledare

Emma är en utbildad kock med ett särskilt intresse för att använda produkter från det vilda, både växter och djur, i sina kulinariska skapelser. Hennes matlagning är inte bara en hyllning till naturens gåvor utan också ett uttryck för hennes kärlek till mat och miljö.
Emma är känd för sin respekt och omsorg för allt hon lagar. Hon ser till att använda alla delar av både djur och växter, vilket speglar hennes hängivenhet till hållbarhet och minimering av matsvinn. 

Antal deltagare

För att kunna ge alla deltagare en så bra upplevelse som möjligt har vi ett begränsat antal platser, så vänta inte för länge med att anmäla dig. 
Minimum antal deltagare: 10pers

Pris

I kurspriset ingår råvaror till ett basutbud av produkter vilka vi kommer att jobba med under kurskvällen.
Även burkar (2st) ingår i priset. 

Information om betalning 

Kursen betalas via den faktura Studiefrämjandet skickar på mejladressen du anger vid anmälan. Har du ingen mejladress kommer den via traditionell postgång. 
Fakturan sänds inför kursstart och är även möjlig att delbetala, tag i så fall kontakt med Studiefrämjandets verksamhetsutvecklare så ordnar vi med det.

Anmälan

Anmälningsdatum:

Sista anmälningsdag är 22 september.
Eventuell avanmälan skall göras senast den 19 september, efter det är anmälan bindande.

Vad händer efter anmälan? 

Efter anmälan får du en direkt bekräftelse om att anmälan nått våra system. 
Inom några dagar efter din anmälan får du en bekräftelse om att du har fått en plats.
Det kommer också kallelse/faktura inför kursstart.

Anmälan utan svenskt personnummer:

Det går fint att delta även om man inte har svenskt personnummer men då behöver vi göra anmälan manuellt, kontakta oss på telefon eller mejl så löser vi det.

Övrig information

Kursen i hålls i köket på charmiga Dalbygården i hjärtat av Sysslebäck.
Här, omgiven av vacker natur och med den lantliga atmosfärens lugn, kan du lära dig nya färdigheter i en avkopplande och inspirerande miljö.

Medarrangör

Denna Workshop gör i samverkan mellan Studiefrämjandet och Torsby kommun

Vi ser fram emot en kväll fylld med ny kunskap, god mat och trevligt sällskap!

Varmt välkommen!

 

Kontakt

Cecilia Björkman
Verksamhetsutvecklare
cecilia.bjorkman@studieframjandet.se
0560-76 50 26

Välkommen till en inspirerande och lärorik kväll där vi dyker ner i konsten att fermentera mat! Lär dig hur du kan skapa hälsosamma och smakrika fermenterade livsmedel i ditt eget kök.

Anmäl dig

Innehåll

Fermentering är en traditionell metod för att bevara och konservera mat med hjälp av fördelaktiga mikroorganismer. Under kursen kommer vi att utforska olika fermenteringsmetoder och du får lära dig hur du kan fermentera en mängd olika grönsaker och andra råvaror.

Fermenterade livsmedel erbjuder inte bara en rik smakupplevelse, utan de är också fulla av små, levande mikroorganismer som stöder en hälsosam tarmflora och naturligt främjar matsmältningen. På kursen kommer du att lära dig de rätta teknikerna och få praktiska tips och råd för att lyckas med fermentering i ditt eget kök.

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs, bara en vilja att lära sig eller utveckla sitt kunnande i metoden.

Cirkelledare

Emma är en utbildad kock med ett särskilt intresse för att använda produkter från det vilda, både växter och djur, i sina kulinariska skapelser. Hennes matlagning är inte bara en hyllning till naturens gåvor utan också ett uttryck för hennes kärlek till mat och miljö.
Emma är känd för sin respekt och omsorg för allt hon lagar. Hon ser till att använda alla delar av både djur och växter, vilket speglar hennes hängivenhet till hållbarhet och minimering av matsvinn. 

Antal deltagare

För att kunna ge alla deltagare en så bra upplevelse som möjligt har vi ett begränsat antal platser, så vänta inte för länge med att anmäla dig. 
Minimum antal deltagare: 10pers

Pris

I kurspriset ingår råvaror till ett basutbud av produkter vilka vi kommer att jobba med under kurskvällen.
Även burkar (2st) ingår i priset. 

Information om betalning 

Kursen betalas via den faktura Studiefrämjandet skickar på mejladressen du anger vid anmälan. Har du ingen mejladress kommer den via traditionell postgång. 
Fakturan sänds inför kursstart och är även möjlig att delbetala, tag i så fall kontakt med Studiefrämjandets verksamhetsutvecklare så ordnar vi med det.

Anmälan

Anmälningsdatum:

Sista anmälningsdag är 22 september.
Eventuell avanmälan skall göras senast den 19 september, efter det är anmälan bindande.

Vad händer efter anmälan? 

Efter anmälan får du en direkt bekräftelse om att anmälan nått våra system. 
Inom några dagar efter din anmälan får du en bekräftelse om att du har fått en plats.
Det kommer också kallelse/faktura inför kursstart.

Anmälan utan svenskt personnummer:

Det går fint att delta även om man inte har svenskt personnummer men då behöver vi göra anmälan manuellt, kontakta oss på telefon eller mejl så löser vi det.

Övrig information

Kursen i hålls i köket på charmiga Dalbygården i hjärtat av Sysslebäck.
Här, omgiven av vacker natur och med den lantliga atmosfärens lugn, kan du lära dig nya färdigheter i en avkopplande och inspirerande miljö.

Medarrangör

Denna Workshop gör i samverkan mellan Studiefrämjandet och Torsby kommun

Vi ser fram emot en kväll fylld med ny kunskap, god mat och trevligt sällskap!

Varmt välkommen!

 

Kontakt

Cecilia Björkman Verksamhetsutvecklare

Liknande kurser inom Mat, hem & trädgård i Värmlands län