Hej

Vi har placerat cookies på din digitala enhet och lagrar ditt IP-nummer för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats. Om du vill veta mer kan du läsa om cookies här.

Syrning av ekologiska grönsaker- Det smakar gott, är enkelt och så nyttigt.

Syrning av ekologiska grönsaker- Det smakar gott, är enkelt och så nyttigt.

Kom och lär tillsammans med andra mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning, det som också kallas fermentering.

Mjölksyning av grönsaker är en förädlings- och konserveringsmetod med gamla anor, långt innan konservburkar och frysar intog våra skafferier och kök.

Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar ekologiska grönsaker och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet. Sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet har på senare tid ökat intresset för mera forskning om fermentering.

Du kommer att få med dig två halvliters glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, salt, kryddor och glasburkar och fika med smakprov på olika syrningar ingår i kursavgiften.

Material som du ska ta med dig

Eget förkläde, kniv, skärbräda, rivjärn eller mandolin samt en stor skål att knåda grönsakerna i.

Kursledare

Kursledare är Ulrika Neldorin och Elin Cederberg https://paleodrottningen.wordpress.com/ . Både Ulrika och Elin är administratörer för Reko-ring Karlstad, Karlstads nya matmarknad.

Vid frågor om kursen kan ni kontakta Ulrika på mejl: gataverde@fripost.org

Välkommen med din anmälan senast 26  september,här direkt på webben eller via mejl till

kristina.andersson@studieframjandet.se

Kontakt

Kristina Andersson
Medarbetare
Karlstad
kristina.andersson@studieframjandet.se
054-17 29 76

Kom och lär tillsammans med andra mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning, det som också kallas fermentering.

Anmäl dig

Mjölksyning av grönsaker är en förädlings- och konserveringsmetod med gamla anor, långt innan konservburkar och frysar intog våra skafferier och kök.

Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar ekologiska grönsaker och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt.

Mjölksyrajäsning är en klimatvänlig konserveringsmetod och kräver inga speciella lagringsförutsättningar. Det tar tid innan du kan smaka på dessa goda och nyttiga produkter, men sedan har de en mycket lång hållbarhet. Sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet har på senare tid ökat intresset för mera forskning om fermentering.

Du kommer att få med dig två halvliters glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, salt, kryddor och glasburkar och fika med smakprov på olika syrningar ingår i kursavgiften.

Material som du ska ta med dig

Eget förkläde, kniv, skärbräda, rivjärn eller mandolin samt en stor skål att knåda grönsakerna i.

Kursledare

Kursledare är Ulrika Neldorin och Elin Cederberg https://paleodrottningen.wordpress.com/ . Både Ulrika och Elin är administratörer för Reko-ring Karlstad, Karlstads nya matmarknad.

Vid frågor om kursen kan ni kontakta Ulrika på mejl: gataverde@fripost.org

Välkommen med din anmälan senast 26  september,här direkt på webben eller via mejl till

kristina.andersson@studieframjandet.se

Kristina Andersson Medarbetare

Liknande kurser inom Odling i Värmlands län

Odling- kurser, studiecirklar & evenemang (3 rader)
ArrangemangPlatsPlats, tid, antal gånger och prisStartarDag/tidAntal gångerPris
Workshop: Syrning av ekologiska grönsaker- Det smakar gott, är enkelt och så nyttigt.Mer info Karlstad 2019-09-28 lördag 14:00 - 18:00 1 450 krMer info
Workshop: Syrning av ekologiska grönsaker- Det smakar gott, är enkelt och så nyttigt.Mer info Karlstad 2019-10-12 lördag 14:00 - 18:00 1 450 krMer info
Studiecirkel/kurs: StadsodlingMer info Karlstad 2019-04-17 1 GratisMer info